Eylemci hedefi neden vuramadı?

Eylemci hedefi neden vuramadı?

IMF Başkanına ayakkabı fırlatan genç, hedefi neden vuramadığını açıkladı. İşte o gencin itirafları;

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a ayakkabı fırlattığı için gözaltına alınan Selçuk Özbek ve arkadaşı Zeynep Çatalkaya serbest bırakıldı. Özbek'in IMF Başkanı'nı protesto için attığı ayakkabının 42 numara ve markasının ise 'Nike' olduğu öğrenildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Birgün Gazetesi Politika Editörü Özbek ve gazetenin çalışanı Zeynep Çatalkaya, serbest bırakıldı. Emniyetten ayrılırken basın mensuplarının ısrarlı sorularına benzer eylemlerin devam edeceği yönünde sözlerle cevap veren Özbek, arkadaşı Çatalkaya ile birlikte emniyetten ayrılarak sağlık raporu almak için hastaneye gitti. Özbek ve Çatalkaya'nın avukatı Seda Gölbaşı, polisin gözaltı işlemi yapmadığını söylediğini ancak yapılan işlemlerin gözaltı işlemi olduğunu anlattı.

Müvekkillerinin emniyette ifadelerinin alınmadığını dile getiren Gölbaşı, emniyette bulundukları süre içinde savcı ile ilgili başkomiser'in sürekli telefonla konuştuklarını söyledi. Öte yandan olayla ilgili yapılan soruşturmada suçun delili olarak geçen unsurun "42 numaralı Nike marka ayakkabı" olarak geçtiği öğrenildi. Eylemlerin toplumsal değil ferdi nitelikte bulunduğunun değerlendirilmesi üzerine şüphelilerin Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilerek adli para cezası kesileceği öğrenildi.

IMF ve Dünya Bankası toplantılarına yönelik protesto eylemleri de devam ediyor. İzinsiz gösteri düzenleyen 22 kişi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirildi. Çevik Kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemi altında araçlardan indirerek emniyete almaya çalıştığı şüpheliler, eylemlerinin devam edeceği ve polisin kendilerine kötü muamele yaptığını söyleyerek araçlardan inmemek için direndi.

Serbest bırakılan Özbek çıkışta şunları söyledi: IMF ve Dünya Bankası toplantılarının yapılacağını biliyorduk. El Zeid'in eyleminden ilham aldık. çok tasarlanmış kafamızda kurgulanmış bir eylem değildi. Konuşmanın sonunu beklemek gibi bir düşüncem yoktu. Bir şekilde protesto edecektik ancak o an spontane gerçekleşti. Bireysel olarak düşündüğüm bir eylemdi. Çalışmadığım için hedefi vuramadım. Birlikte planlanlanmıştı. Bana göre sermaye güçleri nerede olursa olsun bu şekilde karşılanması gerekiyor. Mutlaka tepki görmeleri geriyor.

Etiketler :