Eyleme giden PKK'lıların otomobilinde bomba patladı

Eyleme giden PKK'lıların otomobilinde bomba patladı

İzmir'de 2 teröristin korku ve panik yaratmak için yol kenarına yerleştirmek istediği bomba ellerinde patladı.

Buca Çamlıkule Mahallesi 254 sokak üzerinde bir araçta patlama olduğuna dair ihbar alan polis ekipleri, bölgeye gönderildi.

Polisin patlamanın yaşandığı otomobile yaklaştıkları sırada bu alana yaklaşık 300 metre uzaklıkta ikinci biri patlama sesi geldi.

Yaklaşık 20 dakika arayla yaşanan patlamalardan sonra alarma geçirilen çok sayıda polis ekibi, bölgeye gönderildi. Bölgedeki tüm giriş ve çıkışlar, polislerce tutuldu. Patlama yaşanana iki ayrı noktada araştırmalar yapıldı.

OTOMOBİLDE ELİNDE PATLADI

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerinin yanı sıra, İstihbarat Şube Müdürlüğü Bomba İmha Şube Müdürlüğü ile asayiş ekipleri, patlama yaşanan bölgelerde inceleme yaptı. İlk patlama yaşanan yerdeki kartal marka otomobilin içerisinde bir teröristin öldüğü sürücü koltuğundaki diğer teröristin de yaralı olduğu saptandı.

Eyleme giden PKK'lıların otomobilinde bomba patladı

Yaralı terörist patlama yerindeki ilk müdahaleden sonra polisin gizli tuttuğu hastaneye götürüldü. Polisin araç içerisinde ve çevresindeki incelemesinde, teröristlerin el yapımı bombanın düzeneğini hazırladığı sırada patladığı saptandı.

Bombanın da hayatını kaybeden teröristin kucağında bulunduğu tespit edildi. Patlamanın şiddetiyle Kartal marka otomobilin sağ tarafının tavan bölümünün ikiye yarıldığı belirlendi. Bu noktadaki araştırmayla aynı anda 300 metre uzaklıktaki ikinci patlama bölgesinde de araştırma yapan bomba ve terör uzmanları bu bombanın da yine el yapımı olduğunu ortaya çıkardı.

YARALI TERÖRİST BOMBA KOYDUKLARINI İTİRAF ETTİ

Bu arada yaralı teröristten alınan bilgiler doğrultusunda patlayıcıları farklı noktalara koyduklarını öğrenen polis, her iki alanın yanı sıra bölgedeki güvenlik çemberini genişletti. Otoyol ve kent içi yol kenarları, çöp konteynırları gibi patlayıcı konulması muhtemel alanlarda ekiplerin yanı sıra bomba uzmanı köpeklerde araştırma yaptı.

Eyleme giden PKK'lıların otomobilinde bomba patladı

Telsiz anonslarıyla çöp konteynırlarına yaklaşmamaları konusunda uyarılan Asayiş ekipleri, bölgedeki güzergahlar üzerinde önlem aldı. Buca Belediyesi Temizlik işçilerinin de, özellikle patlama yaşanan mahalledeki konteynırların, polislerle birlikte toplatılması konusunda uyarıldı.

TERÖRİSTLER PKK BAĞLANTILI

Patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan teröristlerin kimliklerine yönelik araştırma da sonuç verdi. Kimlikleri belirlenen kişilerin PKK üyesi oldukları saptandı. Polis, teröristlerin bağlantılarını ortaya çıkarmak için aile çevreleri de dahil olmak üzere araştırma altına aldı.

Bu arada akraba olan S.A ile H.A'nın aslen Mardinli oldukları, Bayındır ilçesinde ikamet ettikleri öğrenildi.

Eyleme giden PKK'lıların otomobilinde bomba patladı

Bunun yanı sırada polis teröristlerin, bombalı eylem için otoyol kenarındaki yeni yapılaşma alanını seçmeleri konusunda da iki ihtimal üzerinde durdu. Bunlardan ilki, dün terör örgütü MLKP'ye operasyon yapılması üzerine paniğe kapılan teröristlerin ellerindeki patlayıcılardan dikkat çekmeden kurtulmak için bu yöntemi seçtikleri ikincisi ise, art arda yaşanacak olan patlamalarla kent genelinde vatandaşlarda korku ve tedirginlik yaşatmak olduğu ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.