Hollanda'nın skandal tavrına MISIR'dan tepkiler

Hollanda'nın skandal tavrına MISIR'dan tepkiler

Mısır'da Devrimin Yarını Partisi Lideri ve eski cumhurbaşkanı adayı Eymen Nur, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizde Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti

KAHİRE (AA) - Mısır'da Devrimin Yarını Partisi Lideri ve eski cumhurbaşkanı adayı Eymen Nur, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizde Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti.

AA muhabirine konuşan Nur, "Hollanda'nın kabul edilemez bu davranışı, Batı ile ABD'yi kasıp kavuran siyasi ve entelektüel radikalizmi gösteriyor ve genel olarak Müslümanlara özelde ise Araplara yönelik nefreti ortaya koyuyor." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da gördüğü insanlık dışı muamele karşısında Türkiye'nin tutumunu desteklediklerini vurgulayan Nur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesiyle ilgili "Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek?" yönündeki sözleriyle ortaya koyduğu tavrı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Nur, Erdoğan'ın tavrını "Her alanda saygın ve onurlu duruş sergileyen bir adamdan beklenecek tavır" olarak nitelendirdi.

Nur, Hollanda gibi demokrasi ve özgürlüklere destek verdiği iddiasında bulunan bir ülkenin bu tür davranış sergilemesini esefle karşıladıklarını kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.