Eyüp Belediyesi'nden vefa örneği

Eyüp Belediyesi'nden vefa örneği

İstanbul'da Eyüp Belediyesi'nin inşa ettiği sanat akademisine, 2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat'ın ismi verildi.

Eyüp Belediyesi tarafından Rami Parkı'nın içinde inşa edilen ve içerisinde sinema, tiyatro, edebiyat ve müzik alanlarında dersliklerin yer alacağı sanat akademisi çok yakında açılışı yapılarak halkın hizmetine sunulacaktır.

EYÜP BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ

Hasan Nail Canat Resmi Web Sitesi'nden yapılan açıklamada Eyüp Belediyesi’ne göstermiş olduğu vefadan dolayı Hasan Nail Canat'ın ailesi, sevenleri ve dostları adına teşekkür edildi.

HASAN NAİL CANAT KİMDİR?

25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri'de doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar, 10 yıl boyunca Altunizade Kültür Merkezi'nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu'nda oyunlarını sahneliyordu. Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, 'Keloğlan', 'Sokak Kızı Elif', 'Mindrella', 'Süper Bekçi' gibi çocuk oyunları ile 'Bir Avuç Ateş', 'Demedim mi?', 'Metropol ve Kadın' adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. Altunizade Kültür Merkezi'nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, 'Bize Nasıl Kıydınız?', 'Beşinci Boyut', 'Sürgün', 'Çizme', 'Hasret', 'Siyah Pelerinli Adam' adlı sinema filmleri ile 'Camgöz', 'Deli Yürek', 'Ekmek Teknesi', 'Kalp Gözü', 'Müslüman'ın 365 Günü', 'Müslüman'ın 24 Saati' adlı TV dizilerinde rol almıştı. 'Bir Küçük Osmancık Vardı', 'Gül Yarası', 'Yaralı Serçe', 'Yasemen', 'Nur Dağındaki Çocuk', 'Günahkar Baba', 'Kırımlı Murat Destanı' adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.