Telefon hırsızını kıyafetleri eleverdi!

Telefon hırsızını kıyafetleri eleverdi!

Eyüp Sultan Camii’nin içinde sıcaktan bunalarak uyuyan bir kişinin yanına, kendisine yatacak yer arayan vatandaş gibi yaklaşıp cep telefonunu çaldığı iddia edilen İsmail T. “Güven timleri” tarafından yakalandı.

Güvenlik kamera kayıtlarından şüpheliyi teşhis edip, kıyafetinden tanıyarak yakalayan “Güven timleri” vatandaşa huzur, suçluya da korku vermeye devam ediyor.

İstanbul’da vatandaşların en yoğun olduğu noktalarda simitçi, ayakkabı boyacısı, kestaneci, sucu gibi çeşitli meslek gruplarına bürünen dedektifler, suçluların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Önceki sabah sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek ve dinlenmek için Eyüp Sultan Camii’nin içinde uyumaya başladı. Bir kişi uyumak için yer arayan bir vatandaş gibi onların yanına yaklaştı. Bu anlar caminin içindeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Önce camiinin sütununa sırtını dayayan kişi, bir süre sonra halının üzerinde yatan bir vatandaşın bulunduğu yere uyuyacakmış gibi yaparak hamle yaptı. Derin uykuda olan kişinin cebinden telefonunu kaş ile göz arasında çalan hırsız, kısa süre sonra camiden elini kolunu sallayarak çıkıp, kayıplara karıştı. Bir süre sonra cep telefonunu cebinde bulamayan vatandaş soluğu Eyüp Polis Merkezi’nde aldı. A Bölgesi “Güven Timleri” güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Hırsızlık yaptığı iddia edilen kişinin yüz siması ile kıyafetlerini beyinlerine kazıyan çok sayıdaki “Güven timi” Ramazan Ayı dolayısıyla Eyüp’ü dolduran vatandaşların arasında hırsız avına çıktı. Bir dedektif telefonu çalan kişiyi kıyafetlerinden teşhis edince meslektaşlarından yardım talep etti. Düzenlenen baskında kıyafetlerini değiştirecek vakit bulamayan hırsız, kıskıvrak yakalandı. Sabıkası olmayan kişinin 40 yaşındaki İsmail T. Olduğunu belirledi. Bayramı parasız geçirmemek için hırsızlık yapan İsmail T. adliyeye çıkartıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.