Ezel'in foyasını yerel gazete çıkardı

Ezel'in foyasını yerel gazete çıkardı

Reyting rekorları kıran Ezel, 1980 yapımı bir Türk filminin ana hikâye yönüyle tıpatıp kopyası…

Bugün TV’de yayınlanan “Atıf Hoca ile Reklam ve Rekabet” programında Ali Atıf Bir,  Show TV’nin merakla izlenen dizisi Ezel’in Alexandre Dumas’ın başyapıtından sinemaya aktarılan Monte Kristo Kontu’ndan kopya olduğunu açıklamıştı. Oysa Ali Atıf Hoca, Ezel’in hangi filmden ‘çakma’ olduğunu ortaya koyarken çok uzaklara gidiyor. memleket.com.tr Ezel’in gerçekte hangi filmden çakma olduğunu ortaya çıkardı. Ezel, Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın oynadığı 1980 yapımı Durdurun Dünyayı filminin hikâye yönüyle kopyası.


 

İŞTE DURDURUN DÜNYAYI FİLMİNİN

‘EZEL’E İLHAM VEREN HİKAYESİ

Ferdi Tayfur’un başrollerini oynadığı film aynı mahallede büyüyen üç çocuğun bir gün ayrılıp yıllar sonra bir tesadüf sonucu birleşmelerinin öyküsünden ibaret. Ferdi ile Necla’nın sevdasına çocukluk arkadaşı Murat’ın girmesi sonucu Ferdi intikam yemini eder ve eski kumarbaz Fetbaz Osman’dan ona bildiği her şeyin öğretmesini ister. Murat’ın bütün servetini alan Ferdi tek bir şartla bu parayı geri öder. Canından çok sevdiği Necla’yı Murat ile evlendirir. Nikâh masasında şahit olur bu sahne çok dramatiktir.

 

KİM KİMİN YERİNE KONULMUŞ

Ezel’de Ferdi Tayfur’un yerine Kenan İmirzalıoğlu (Ömer-Ezel), Necla Nazır yerine Cansu Dere (Eyşan)  başrolleri paylaşıyor… Araya giren çocukluk arkadaşı Durdurun Dünyayı’da Yalçın Gülhan (Murat), Ezel’de ise Yiğit Özşener (Cengiz)… Ferdi Tayfur kumarbaz Fetbaz Osman’dan bildiği her şeyi öğreniyor, Ezel ise Tuncel Kurtiz (Ramzi Karaeski)’den.

Etiketler :