Facebook’ta 'Muhteşem Binyıl'dan sonra 'Çağrı'

Facebook’ta 'Muhteşem Binyıl'dan sonra 'Çağrı'

İlk İslam Tarihi oyunu 'Çağrı' Facebook'ta hayata geçti.

Türk tarihini konu alan “Muhteşem Binyıl” adlı Facebook oyunundan sonra, şimdi de İslam tarihini konu alan ikinci tarih oyunu “Çağrı” oyuncular ile buluşuyor.

İslam tarihi hakkında bu kapsamda yapılan ilk ve tek oyun olma özelliğini taşıyan Çağrı; Hz. Muhammed (s.a.v.)'den Abbasiler'in altın çağına kadar İslam'ın doğuşu ve yükselişini konu alıyor.

Oyuncular kendi devletlerini kurarken, İslam tarihinde yapacakları yolculuklarıyla devletlerini geliştirip arkadaşlarıyla rekabet ediyor.

Şu anda Türkçe ve İngilizce olarak oynanabilen Çağrı, yakın zamanda Arapça olarak da yayına girecek.
Oyun Hira Mağarası’nda Hz. Muhammed (s.a.v.)’e inen ilk ayet olan Oku ile başlayıp; İslam tarihinin, “Hicret”, “Bedir Savaşı”, “Uhud Savaşı”, “Mekke’nin Fethi”, “İslamiyetin Yayılışı”, “Kuran-ı Kerim’in Çoğaltılması”, gibi önemli olayların resmedildiği sahnelerle devam ediyor.

Oyuncular bu olaylarla ilgili tarihi bilgi edinirken, bir yandan da bu sahnelerde gizlenmiş eşyaları bulmaya çalışıyorlar.

Ayrıca yine tarihte önemli yer teşkil eden Mescid-i Nebevi, Kufe Mescidi, Mescid-i Aksa ve Samarra Ulu Camii gibi İslamiyet’in önemli eserlerini de oyuncular devletlerine yerleştirebiliyor.

Tamamen ücretsiz olan bu oyunu oynamak için: http://apps.facebook.com/cagrioyna (trt)timeturk
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.