Facebook fena yıkılıyor

Facebook fena yıkılıyor

CHP'nin başörtülü kadınları rahibeye benzetmesine bir tepki sosyal paylaşım sitelerinden geldi.

CHP'nin başörtülü kadınları rahibeye benzetmesine bir tepki sosyal paylaşım sitelerinden geldi. Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve 'başörtüsü sorununu ben çözerim' diyen Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin, başörtülü kadınları rahibeye benzetmesi kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor.

CHP'li İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından referandum öncesi sokaklarda bulunan bilboardlara asılan afişlerde, başörtülü kadınlar rahibelere benzetilmişti. Rahibeye benzeten afişlere bir tepki de 'facebook' kullanıcılarından geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sanal ortamda rahibe kıyafeti giydirildi. Kim tarafından hazırlandığı belirlenemeyen fotoğraf tıklanma rekorları kırıyor. Referandum öncesinde CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından bilboardlara asılan afişlerde, başörtülü kadınların rahibeye benzetilmesi, yediden yetmişe her kesimden büyük eleştiri almıştı. Söz konusu afişe tepkiler, referandum öncesinde olduğu gibi referandum sonrasında da sürüyor.

Her gün milyonlarca internet kullanıcısının sıklıkla takip ettiği sosyal paylaşım sitesi 'facebook'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rahibe kıyafeti giydirildi. Üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsünü biz çözeriz' şeklindeki sözlerinin yazıldığı fotoğraf, tıklanma rekorları kırıyor.

İstanbul Avcılar'da asılan afişlerde özellikle, "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet... Ulu önderimiz Mustafa Kemal'i tarihten silmek için Evet... Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet... Bebek katilini kurtarmak için Evet... Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet..." sloganları büyük tepki çekmişti.

Etiketler :