5 sır intiharın emri ‘facebook’tan mı?

5 sır intiharın emri ‘facebook’tan mı?

Ölen üç kişinin sahte hesaplarla facebook üzerinden bağlantısını tespit eden bilişim polisi, sır intiharları mercek altına aldı. Şimdi ‘toplu intiharlar facebook’tan mı’ sorusunun cevabı aranıyor. ‘İntihar’ kelimesini ağzına dahi almayan kişilerin ölümler

Kahramanmaraş’ta ikisi kız dört kardeşin ipe asılı olarak bulunması olayının yankıları sürerken başkentte de şüpheli beş intihar gerçekleşti. Sahte facebook hesapları üzerinden bağlantılı olduğu iddia edilen üç kişinin intiharını mercek altına alan polis, birbiriyle ilintili olduğu sanılan intiharlar için özel ekip kurdu. Son bir haftada gerçekleşen intiharlarla ilgili olarak Ankara’da 20 kişinin ifadesi alındı.

DİYALOG VAR MI ŞÜPHESİ

Başkentin farklı semtlerinde birer gün arayla gerçekleşen intihar vakaları dramatik bir şekilde ilerledi. Tanık beyanlarına göre ‘intihar’ kelimesini dahi ağzına almayan kişilerin ölümleri şüphe uyandırdı. Polis ölen beş kişinin gizli şekilde yüz yüze diyaloglarının olup olmadığını araştırıyor.

PENCEREDEN ÖLÜME ATLADILAR

‘Sır’ ölümler bir hafta önce Z.E’nin (61) intiharıyla başladı. Ankara’nın Etimesgut ilçesinde oturan Z.E, ikamet ettiği binanın 10’uncu katından atlayarak intihar etti. Ölümü ‘psikolojik’ rahatsızlığa bağlandı. Z.E’nin ölümünü yine psikolojik sorunları olduğu söylenen S.E’nin (38) ölümü takip etti. O da Z.E. gibi Eryaman’da oturduğu binanın 5’inci katından atlayarak canına kıydı.

GENÇ YAŞTA İNTİHAR!

İki kadının intiharını 19 yaşındaki B.Y’- nin ölümü izledi. B.Y. Ankara’nın Kayaş semtinde bulunan evlerinin kömürlüğünde kendini asarak hayatına son verdi. Emniyet, B.Y’nin evinde incelemelerde bulunulurken facebook sayfasındaki yayınladığı son mesaj, “Bir gün senin de aklında sabahlarım” oldu. B.Y’nin babası A.Y, olaydan sonra polise verdiği ifadede, oğlunun herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını söyledi. Öte yandan kardeşini asılı halde ilk bulan ağabeyi M.Y. verdiği ifadede, “Kardeşim çalışmıyordu. Aramızda iki yaş fark var. Birlikte zaman geçirir, sıkıntılarımızı paylaşırdık. İntihar edeceğine dair hiçbir şüphem olmadı” dedi. Müzik ve resim tutkusu olan B.Y’nin ölümü ailesi ve sevenlerini yasa boğarken soru işaretleri ise cevaplanmadı.

FACEBOOK BAĞLANTISI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mamak’ın Akdere semtinde A.B’nin (47) intihar ettiği yönünde ihbar aldı. A.B. hayatına önceki gün son verdi. A.B. kardeşinin evinde ölü bulunurken şahsın psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Gerçekleşen intiharlar içinde en sonuncusu onunki oldu. Emniyet’in üzerinde durduğu ve intiharlara neden olduğu şüphesi uyandıran A.B’nin (47) psikolojik rahatsızlığı olması dikkat çekti. Polis bir sosyal paylaşım sitesinde bağlantıları olan A.B’nin diğer intiharlara neden olup olmadığını araştırıyor. Ulus’ta ise sokakta yaşayan kimsesiz bir kişi de “çukurda” ölü bulundu. Emniyet yetkilileri, olayın intihar olduğu söylenmesine rağmen bu ölümü de şüpheli bularak araştırmalara başladı.

BİLİŞİM POLİSİ ÇALIŞACAK

İntihar eden ve sosyal paylaşım sitelerinde bağlantısı olduğu düşünülen A.B, B.Y ve Z.E’nin tüm internet dökümleri araştırılacak. Ankara Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu kişilerin tüm irtibatlarını mercek altına alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.