Facebook kullanıcıları dikkat!

Facebook kullanıcıları dikkat!

Profiliniz herkese açık durumda olabilir. Kişisel bilgileriniz çalınabilir

350 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan ve kullanıcı kitlesi günbegün artmaya devam eden Facebook'ta geçtiğimiz haftalarda güvenlik ayarları yeniden yapılandırıldı. Kullanıcıların güvenliğini daha da arttırmayı amaçlayan Facebook'un bu hamlesinden sonra ise kullanıcılarla Facebook yönetimi arasında kriz patlak verdi.

Facebook'un güvenlik ayarlarını değiştirmesiyle birlikte birçok kullanıcının profil sayfası dışarıya açık hale geldi. Diğer bir deyişle Facebook kullanıcılarının listelerinde yer almayan herhangi bir kişi de kullanıcıların profillerindeki resimlere kolayca bakabilme imkanına sahip oldu. Bunu fark edemeyen kullanıcıların profilleri ise hala herkese açık durumda. Bu nedenle kullanıcıların hiç tanımadıkları kişiler rahatlıkla kişilerin profil sayfasına girerek fotoğraflarına ve diğer özel bilgilerine bakabilme şansına erişmiş oldular.

Facebook güvenlik ayarlarında değişikliğe gitmesiyle birlikte kullanıcıları güvenlik penceresiyle karşıladı. Bu pencerede kullanıcıların güvenlik ayarlarını tekrar yapılandırması istendi. Ancak bu ayarlara göz atmayıp bu pencereyi kapatan kullanıcıların birçoğunun profil sayfaları yabancı kullanıcılara da açık hale geldi.

Eğer siz de profilinizin herkese açık olduğundan şüpheleniyorsanız Facebook'ta Gizlilik ayarlarına girerek Profil Ayarlarından ilgili ayarları tekrar yapılandırmanızda sonsuz fayda var.

Etiketler :