PKK'nın Facebook oyunu

PKK'nın Facebook oyunu

Diyarbakır'da annelerin oturma eylemi gündeme otururken, PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili ilginç bir yöntem kullandığı ortaya çıktı.

Avrupa ülkelerinden ya da Türkiye'den alınıp dağa götürülen çocukların fotoğraflarınının, "Gola xamirpete" (Hamurpet Gölü) adıyla açtığı Facebook sayfasından yayınlandığı belirlendi. Çocukların eli silahlı fotoğraflarını siteye koyan örgüt bu yolla, kandırıp dağa götürdüğü çocukların ailelerine, "Çocuğunuz yanımızda mutlu, biz kaçırmadık kendi geldi. Onu ve kendinizi seviyorsanız peşini bırakın" mesajı yolladığı belirtildi.

Bazı ailelerin çocuklarının örgüte katıldığını bu sayfadan öğrendiği bildirildi. Sayfada, örgütün 4 yıl önce Belçika'da "futbolcu yapacağım" diyerek kaçırdığı 17 yaşındaki Mardinli Halil Alptekin ile yine Belçika'dan kaçırılan 15 yaşındaki Tuncelili Şehmuz A.'nın fotoğrafları da var.

Halil Alptekin'in annesi Fahriye Alptekin, "Oğlumun resmini yayınlayıp, peşini bırakmam için tehdit ettiler. Belçika ve Almanya'dan götürdükleri 10-12 çocuğun fotoğraflarını da yayınladılar. Onları da tehdit etmişler" dedi.

5 ayda 350 çocuk

Emniyet verilerine göre Türkiye'den son 5 ayda 350'den fazla üniversite ve lise öğrencisi dağa çıkarıldı. Çocukların yüzde 70'i 17'sinden küçük.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.