Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Facebook'ta 'Like' Tuzağına dikkat!

14.04.2011 01:47
İnternette ziyaret ettiğiniz siteleri farkında olmadan Facebook profilinizde paylaşıyor olabilirsiniz!

Facebook'taki "Auto Like" yani "Otomatik Beğen" özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği "beğenmesine" veya Facebook profilinde "paylaşmasına" neden oluyor.

Bunun için önce web sayfasına ilgili kodlar ekleniyor ve kodların girildiği bu sayfalara kullanıcılar giriş yaptığında sayfadaki herhangi bir bağlantıya tıklamasıyla birlikte bu web sayfasının Facebook sayfasını otomatik olarak "beğenmiş" veya profilinde "paylaşmış" oluyor.

Benzer şekilde Facebook'ta arkadaşlarınızın beğendiği veya paylaştığını sandığınız video veya herhangi bir içeriğe tıklayıp bakmak istediğinizde Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve işte o anda bu sayfayı da aslında "beğenmiş" oluyorsunuz.

Kullanıcıların birçoğu, bu bilgiyi Facebook hesabında paylaştığının farkında olmazken, bunu bilen uyanıklar ise web sayfalarına bu kodları girmeye devam ediyor.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

- Bu tür tuzaklar daha çok "cinsel içerikli" veya "erotik" videolar üzerine kurulu.

- Facebook'ta paylaşılan sıradan bir video veya içeriğe benziyor. Bu tür paylaşımlar genellikle kullanıcıyı Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriyor. Videoya tıklamadan önce adrese göz atılabilir.

- Facebook profilinden çıkış yaptıktan sonra internette dolaşmak daha mantıklı; zira bu tür siteler Facebook'a girmiş kullanıcıya herhangi bir soru sormadan ilgili sayfayı "beğenmelerini" sağlıyor. Oysa Facebook hesabına giriş yapmamış kullanıcı bu sayfaya tıkladığında kendisine "kullanıcı adı" ve "şifre" soruluyor. Bu bilgiler girilmediği taktirde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Hürriyet 

Bu haber toplam 2058 defa okunmuştur

Etiket(ler): , , ,

DİĞER HABERLER
Üye İşlemleri