Facebook'ta her şeyinizi paylaşmayın

Facebook'ta her şeyinizi paylaşmayın

BTK Başkan Yardımcısı Alkan: Sosyal paylaşım sitelerinde her tür kişisel bilgiyi paylaşmayın Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Alkan, ''Sosyal paylaşım sitelerinde her tür kişisel bilgiyi paylaşmamamız lazım.'' dedi.

Siber saldırının değerlendirildiği programda, bilgi toplumu olunan günümüzde siber çağ sürecini yaşadığımız vurgusu yapan, Mustafa Alkan, "Tüm bilgilerin elektronik ortama taşındığı günümüzde, dünya artık siber savaşlardan bahsediyor. Varolan siber savaş, günümüzde artmaya başlamıştır. Bilgilerimize ulaşılmaktadır, ancak ne kadarına ulaşıldığını bilemiyoruz" dedi.

Kuruluşların güvenlik altyapılarının ne durumda olduğunun bilinmediğini bu nedenle de 2008 yılında yapılan tatbikatın devamı niteliğinde, "Siber Güvenlik" adı altında bir tatbikat başlattıklarını ifade eden Alkan, bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirterek, diğer ülkelerde olduğu gibi, bir 'sanal ordu' oluşturulması ve yasal düzenlemelerle, bir politika belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasında, ilgili uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Mustafa Alkan, 'Siber Suçlar' sözleşmesinin de bu çerçevede imzalandığını ve tüm kuruluşların bilgi güvenliği alt yapısı oluşturması gerektiğini belirtti ve "Yazılım ve donanım alt yapılarımızı geliştirmeliyiz. Tatbikatın ana amaçlarından birisi, Türkiye'nin siber savunma gücünü tespit etmek. Ülkemizde yetişmiş çok sayıda uzman gencimiz var.'' diye konuştu.

Mustafa Alkan konuşmasının sonunda, bazı tavsiyelerde bulundu: "Bilgisayarda yoğun bir kullanım oranı var. Sosyal paylaşım sitelerinde kişisel bilgileri paylaşmamız yanlış. Bu sitelerle, toplum talepleri alınıp, trendleri belirlenerek, politika ve strateji tespit ediyorlar. Anılan siteleri amaca yönelik kullanmamız lazım. Bize fayda sağlayacak bilgileri paylaşmalıyız. Gereksiz bilgileri koymamalıyız. E-dönüşüm kültürü oluşturmamız lazım."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :