Facia içinde mucize

Facia içinde mucize

Uçaktan sadece, 14 yaşındaki genç bir kız kurtulmayı başardı.

TEKNEYLE SAHİLE GETİRİLDİ
Fransız havayollarına ait Airbus tipi yolcu uçağının Hint Okyanusu'na düşmesinden tam bir ay sonra bu kez Yemen'e ait bir Airbus uçağı 153 kişiyle okyanusa gömüldü. Ancak bu kez bir mucizeyle beraber! Uçaktan sadece 14 yaşındaki bir kız çocuğu kurtulmayı başardı. Yolculardan birkaçının cesedine ulaşılırken mucize genç kız karşısında hayrete düşen yetkililer onu bir tekne aracılığıyla sahile getirdi.


DAHA ÖNCE DE HATA VERMİŞ

Uçağın C 27 numaralı koltuğunda oturan şanslı çocuğun Komor Adaları'nda yaşadığı belirtildi. Komor Adaları açıklarına düşen Yemenia Havayolları'na ait Airbus 310 tipi uçakta Fransa'da yaşayıp Yemen üzerinden memleketlerine dönmekte olan Komorlular ve 66 Fransız vatandaşı bulunuyordu. Uçağın 19 yıldır uçtuğu ve daha önce birçok hata sinyali verdiği belirtiliyor.


Hata üstüne hata sinyali


Fransa'daki Airbus yetkilileri, Komor Adaları açıklarında düşen Airbus A310 uçağının 19 yıllık olduğunu açıkladılar. Yetkililer, uçağın Yemen havayolu şirketi Yemenia Airways tarafından 1999'dan beri kullanıldığını ve yaklaşık 17 bin 300 seferde 52 bin saat uçtuğunu bildirdiler. Fransa Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dominique Bussereau, i- tele televizyonuna yaptığı açıklamada, Fransız yetkililerin Yemenia Airways'i yakın gözetim altına aldıklarını ve şimdiye kadar uçakta birçok hata tespit ettiklerini söyledi.



Etiketler :