G.Saray'ın eski başkanına hapis şoku!

G.Saray'ın eski başkanına hapis şoku!

Borsada manipülasyon yaptığı öne sürülen aralarinda Tayfur Havutçu ve iş adamı Faruk Süren'nin de bulunduğu 68 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim tarafından hazırlanan 130 sayfalık iddianame tamamlanarak İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.



Sermaye Piyasa Kurulu Başkanlığı'nın ihbarcı olarak yer aldığı iddianamede Ertuğrul Aliustaoğlu ve Mustafa Tekgöz ise müşteki olarak yer aldı. Eski futbolcu Mecnur Çolak ve iş adamı Faruk Süren'in de aralarında bulunduğu 68 kişinin ise şüpheli sıfatıyla iddianamede yer aldı.

 

ÇOLAK'IN 6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Şüpheliler Mecnur Çolak, Mehmet Uğurlu, Adnan Çolak, Hare Dinçer ve Aylin Çelik hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

SÜREN İÇİN 3 YIL HAPİS TALEBİ

Aralarında iş adamı Faruk Süren'in de bulunduğu 63 şüpheli hakkında ise "örgüt üyesi olmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

HAVUTÇU VE İPEKOĞLU İÇİN TAKİPSİZLİK

İddianamede, Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu ve futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan teknik direktör Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 69 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildiği belirtildi. 13. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi inceleyerek, kabulü ya da savcılığa iadesi yönünde karar verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.