Faslılar ABD’nin İsrail’e yapacağı silah desteğini protesto ettiler

Faslılar ABD’nin İsrail’e yapacağı silah desteğini protesto ettiler

RABAT (AA) – Fas’ta, ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada İsrail'e 26 milyar dolar değerindeki yardım paketinin kabul edilmesi protesto edildi.

RABAT (AA) – Fas’ta, ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada İsrail'e 26 milyar dolar değerindeki yardım paketinin kabul edilmesi protesto edildi.

Filistin'i Destekleme ve (İsrail’le) Normalleşmeye Karşı Fas Cephesinin çağrısı üzerine Fas’ın Kazablanka kentinde yüzlerce Faslı, ABD’nin İsrail’e silah desteğine karşı ve Gazze halkıyla dayanışma amacıyla gösteri düzenledi.

Göstericiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik savaşına ortak olduğunu belirttikleri ABD’yi protesto ederek, ABD’den İsrail’e desteğini durdurma çağrısı yaptı.

Filistin'i Destekleme ve (İsrail’le) Normalleşmeye Karşı Fas Cephesi Üyesi Abdülmecid er-Radi, AA muhabirine, göstericilerin ABD’nin Kazablanka Başkonsolosu Marissa Scott’a ABD’nin Filistin halkına karşı İsrail’e verdiği desteği protesto eden bir mektup göndereceklerini belirtti.

Radi, “Washington, bir devlet kurmaktan başka hiçbir şey talep etmeyen savunmasız halka karşı verilen savaşın ortağıdır.” dedi.

Öte yandan Filistin'i Destekleme ve (İsrail’le) Normalleşmeye Karşı Fas Cephesi Üyesi Sadiye el-Valus da protestonun, İsrail'i destekleyen ve “Gazze Şeridi’ndeki soykırımın en büyük ortağı” olan ABD’nin tutumunu kınamayı amaçladığını ifade etti.

Sadiye, Gazze’deki savaşın devam etmesinin sebebinin ABD’nin İsrail’e verdiği koşulsuz destek olduğuna dikkati çekerek, ABD ve İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

- ABD Kongresinde İsrail'e destek paketi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Ukrayna ve İsrail'e ayrı ayrı yardım yapılmasını öngören birbirinden bağımsız tasarılar hazırladıklarını duyururken, ABD Başkanı Joe Biden'dan 18 Nisan’da tasarılara destek gelmişti.

Johnson, biri İsrail, diğeri Ukrayna ve diğeri de Tayvan'la ilgili yardımları içeren 3 ayrı tasarıyla ilgili detaylarını kamuoyu ile paylaşmıştı. Buna göre, İsrail'e 26 milyar dolarlık yeni bir destek paketi hazırlanmıştı.

Cumartesi günü Temsilciler Meclisi'nde görüşülen ve 122 ret oyuna karşılık 311 evet oyuyla kabul edilen tasarıya göre İsrail'e ayrılan 26 milyar dolarlık paketin içindeki 9 milyar dolarlık bölümün Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde kullanılmak üzere insani yardımlara ayrılması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.