"Zekeriya Öz'ün CIA ve FBI ile toplantısını haberleştirdim diye..."

"Zekeriya Öz'ün CIA ve FBI ile toplantısını haberleştirdim diye..."

Emniyet içindeki paralel yapının özel hayatlarını takip ederek mağdur ettiği onlarca önemli isim savcıya ifade vererek şikayetçi oldu.

Emniyet içindeki paralel yapının özel hayatlarını takip ederek mağdur ettiği onlarca önemli isim savcıya ifade vererekşikayetçi oldu.

FATİH ALTAYLI

Müşteki sıfatıyla savcıya ifade veren gazeteci Fatih Altaylı, “Ben bu yapının Türkiye’de bir an önce sonlanmasını bir vatandaş olarak temenni ediyorum” dedi. Ramazan Akyürek ile 201 yılında iki kez telefon görüşmesi yaptığını bu görüşmelerde Akyürek’in kendisine hakaret ve tehtir ettiğini belirten Altaylı, “Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün FBI ve CIA ile toplantı yaptığını haberleştirdiği için dinlendiğini” de söyledi.

FİKRET BİLA

‘Fikri’ kod ismiyle telefonu dinlenen bir başka gazeteci ise Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da savcılık ifadesinde “Ankara merkezli çalışmam nedeniyle böyle bir dinlemeye maruz kaldığımı zannediyorum. IMEI numaramı nereden ele geçirdiklerini bilemiyorum. Beni bu şekilde mağdur eden, sahte bilgi ve belgelerle dinleyen görevlilerden şikayetçiyim” dedi.

Doğan Holding’in vergi cezası davalarına baktığı dönemde telefonu dinlenen Hakim Hasan Erdem ise “Dinlenme nedeninin Holding davaları olduğunu düşünüyorum. Şikayetçiyim”diye konuştu. “Fethullah Gülen hareketini dini ve siyasi açıdan ağır tenkitlere maruz bıraktım bu nedenle dinlendim” diyen Yazar Kadir Mısıroğlu ise telekulakçıların mahkeme önüne çıkarılmasını talep etti. (star)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.