Fatih Altaylı'dan Başbakan Erdoğan'a övgüler

Fatih Altaylı'dan Başbakan Erdoğan'a övgüler

13 yıl önce BİZ NE ZAMAN ADAM OLURUZ'a yazdığı cümle ve Erdoğan'a övgüler...

Yiğit Bulut'un Habertürk'ten ayrılmasından sonra Başbakan Erdoğan'ın dış ülke ziyaretlerinde Habertürk'ü Fatih Altaylı temsil etmeye başlamıştı. Erdoğan'ın büyük önem verdiği Çin ziyaretinde de Fatih Altaylı Başbakanlık uçağındaydı.

Bugünkü köşesinde 13 yıl önceki Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili yazısını taşıyan Fatih Altaylı, o dönem Erdoğan'a dizdiği övgüleri sıralayarak kehanetinin tuttuğunu iddia ediyor.

İşte Altaylı'nın bugün köşesinde kaleme aldığı o yazısı

YASAK BAŞBAKAN ERDOĞAN'I BAŞBAKAN YAPACAK

"NE zaman adam oluruz?" köşesine dün, "Türkiye'de geleceği görmek için kâhin olmak gerekmediği zaman" yazmıştım. Bir okurum uzun bir mail atmış. Özetle demiş ki: "Kâhin olmak gerekmez ama biraz izan, biraz da bilgi sahibi olmak gerekir." Sonra da benim 13 yıl önce kaleme aldığım "Yasak, Erdoğan'ı Başbakan yapacak" başlıklı yazımı eklemiş.

13 yıl önce Hürriyet'teyken 29 Temmuz 1999 günü yayınlanan bu yazıyı hatırlatıp demiş ki: "Bu yazının ilk bölümü önemli ama son bölümündeki tespitler çok daha ilginç. Kâhin olmak gerekmeden bunları yazmak bence önemli." Çetin Altan gibi yaşlanma emaresi belki ama ben de bu 13 yıllık yazıyı sizinle paylaşayım dedim.

ONBİNLER ERDOĞAN'IN EVİNİN KAPISINDA

İşte hayli tozlu bir yazı: "Yasak, Erdoğan'ı başbakan yapacak Siyasi yasağın aslında ne anlamsız bir ceza olduğunun açık kanıtı Tayyip Erdoğan. Çünkü siyasi yasak, siyasi karizmayı ve siyasi gücü ortadan kaldırmıyor. Tam aksine artırıyor. Siyasi yıpranmayı engelliyor ve kişiyi putlaştırıyor. Tayyip Erdoğan siyasi yasaklı. Ama cezaevi kapısında on binler tarafından bekleniyor. Cezaevinden çıkıp yerleştiği evinin kapısı yatır haline geliyor. On binler kapıda. Bir çağrı yapsa belki de bu sayı yüz binler olacak.

Ama Erdoğan siyasi yasaklı. Erdoğan'ın seçime girmesini yasaklamak mümkün. Peki ya gönülleri nasıl yasaklayacağız?.. Erdoğan'ı sevmek, Erdoğan'a inanmak, Erdoğan'a güvenmek yasak demek mümkün mü? Değil! Olmadığı gibi, onu siyaseten yasakladığınız zaman gücünü de artırmış oluyorsunuz.

BELKİ BAHÇELİ KALIR

Siyasetin doğal yıpranma sürecini de durdurmuş oluyorsunuz. Siyasi zamanın, yasaklı kişinin üzerinden akmasını da engellemiş oluyorsunuz. Erdoğan bugün, dün olduğundan daha güçlü. Dün olduğundan daha karizmatik. Üstüne üstlük bir de mağdur. Erdoğan'ın yasaklı olması Erdoğan'ı zayıflatmıyor, tam aksine güçlendiriyor. 5 yıl sonra, yani yasakları bitince Türkiye'nin en güçlü siyasi figürüdür Tayyip Erdoğan. Çünkü o güne ne Ecevit kalır, ne Demirel, ne Mesut Yılmaz, ne Tansu Çiller, ne Kutan, ne Erbakan. Bir Devlet Bahçeli belki.

Ve Tayyip Erdoğan bir sürü acemi rakibin arasında. Yıpranmamış. Tertemiz ve mağdur. Bu yasak, Erdoğan'ı kendisinin bile beklemediği bir hızla başbakanlığa taşıyor. Haberiniz ola."

Ne dersiniz, tutmuş mu kehanetimiz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.