Fatih'in gemisini bırakıp Titanic'e binmem

Fatih'in gemisini bırakıp Titanic'e binmem

Fatih Erbakan son günlerde en çok tartışma konusu olan ve gündemde uzun süre tartışılan Erbakan'lar Ak Parti'ye geçecek iddialarına da net bir cevap verdi; ''AKP'ye geçecek diyenlere sesleniyorum. Biz Erbakan Hocanın evladız. Hiç Sultan Fatih'in gemisi Mi

Saadet Partisi (SP) Düzce Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Türkiye ve Bölgedeki Sıcak Gelişmeler' konulu konferansa katılan eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, partililerle bir araya geldi. Türkiye ve bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Erbakan, konuşmasının büyük kısmında hükümeti eleştirirken, “Amacımız zulme uğrayan ve ezilenlerin kurtuluşudur” dedi.

Düzce Valiliği İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Saadet Partisi Düzce İl ve merkez teşkilatlarının yanı sıra diğer illerden de çok sayıda partili katıldı. Seminere ev sahipliği yapan Düzce Merkez İlçe Başkanı İlhan Alemdar, açılış konuşmasında, salonu dolduran kalabalığın inancın ve direnişin zaferi olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından ‘Mücahit Erbakan' sloganlarıyla kürsüye gelen Fatih Erbakan tüm zorluklar ve engellemelere rağmen bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Amaçlarının tüm dünya üzerinde zulüm gören ve ezilen hakların kurtuluşunu sağlamak olduğuna vurgu yapan Erbakan, kişisel hiçbir çıkarlarının olmadığını söyledi. “Kendi nefsimiz, ismimiz veya dünyalık makamlar için bu çalışmaları yapmıyoruz” diyen Erbakan, adil bir dünya kurmak istediklerini ve bu uğurda Allah'ın kendilerinin önünü açarak yardımcı olacağına inandıklarını ifade etti. Hükümet tarafından hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi, İmam Hatip Liseleri'nin tekrar açılması, türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması gibi konuların eksiklerine rağmen olumlu adımlar olduğuna dikkat çeken Erbakan, “Hükümet yeni eğitim sistemine geçiyor. Kuran kurslarının yeniden gidilebilmesi için önlerini açıyor. Yine pek çok eksikliklere rağmen imam hatip liselerini açıyor. Okul birincisi olan başörtülü bir öğrencimiz hepimizin özlediği bir şekilde törende ödülünü komutandan alıyor. Üniversitelere başörtülü öğrenciler girebiliyor. Başı kapalı olanlar memur olabilir. Cumhurbaşkanlığı köşküne kadar başörtülüler girebiliyor. Bunlar bizi memnun ediyor. Ülkemizde zaten olması gereken güzel şeylerdir. Bunlardan mutlaka memnun oluruz. Gerçekleşmesine vesile olanları tebrik ederiz. Gözümüzü çevirdiğimiz zaman diğer taraftan bütün dünyada sürdürülen kölelik ve sömürü düzeni ülkemizde de bu iktidar ile sürdürüldüğünü görüyoruz. Bundan sonra sağlık bakanlığı bir vatandaşa bir doktorun yazdığı ilacı piyasada en ucuza verecekmiş. Bu ilaç daha pahalıysa devlet olarak en ucuzunu ödeyeceğiz diyor. Vatandaşın ilaç parasını bile hesap ediyorlar” dedi.

Konuşması sık sık ‘Mücahit Erbakan' ve ‘İşte ordu, işte komutan' sloganlarıyla bölünen Erbakan, hükümeti eleştirerek sürdürdüğü konuşmasında son zamanlarda yapılan zamlara dikkat çekerek, “Milletin sırtına fazladan 6 milyar dolar yük yüklüyorlar” dedi. Benzin ve mazot fiyatlarına yapılan zamlara da değinen Erbakan bu alanda Türkiye'nin Dünya şampiyonu olduğunu söyledi. 5 TL' ye dayanan benzin fiyatının yüzde 70'inin vergiye gittiğine işaret eden Erbakan, “Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte düşünüldüğünde bunu akıl almıyor. Tüm bunlar ele alındığında yüzde 60 pahalılaşmış oldu. Bunlar ülkeye hizmet için yapılmıyor. Bunların hepsi faize gidiyor. Her yıl 30 milyar dolar faiz ödeniyor. Bu şekilde milletten toplayıp faiz ödeniyor. Bu parayı bulabilmek için adeta sineğin yağını çıkarmanın hesabını yapıyorlar. Bu şekilde sömürü düzeninin bekçiliğini yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Dış politika konusuna da değinen Erbakan, “Eskiden Amerika, İsrail ve Avrupa Birliği'nin postacılığını yapıyorlardı. Artık Amerika'nın Ortadoğu'daki tetikçiliğini yapıyorlar. Amerika'nın kışkırtması ile Esad yanlış yapıyor diye binlerce yıldır kardeşimiz olan Suriye'yi vuracakmışız. Hal böyle iken ne olacak. Her iki taraftan da binlerce Müslüman ölecek. İşte Türkiye'nin hali budur. Bu zihniyet devam ettikçe İmam Hatipli de olsanız, eşleriniz türbanlı da olsa bu sizi kurtaramaz. Bu milletin iktidarı olamazsınız. İşte tablo budur. Erbakan hocanın gerçek talebeleri iktidara gelmedikçe siyonizmin önüne geçemeyiz” dedi.

“IMF'YE BORCUMUZ DEVEDE KULAK”

Erbakan, AK Parti'nin kongresiyle ilgili ise, "Hepinizin bildiği gibi Türkiye'nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden AK Parti kongresi yapıldı. Bu kongrede sayın başbakan danışmanlarının yazdığı kelimeleri konuştu. İktidara geldiğimizden bu yana milli gelirimizi 3 kat çıkarttık diyor. Biz milli görüş olarak diyoruz ki Milli geliri 3 misline çıkarttınız doğru ama bunları göz ardı ediyorsunuz diyoruz. Bu milli gelir dediğiniz şey ne kadar milli diyoruz. Diyoruz ki bu hükümetimiz ne kadar milli ise bu milli gelir de millidir diyoruz. Milli gelir diye anlattığınız bu şeyin çok önemli bir kısmı yabancı firmalar alıyor. Onlar geldiler burada milyarlarca dolarlık gelir elde ettiler bunları alıp kendi ülkelerine getirdiler. Bu milli gelir diye bahsettiğiniz şeyin önemli bir kısmını ülkeden dışarı çıkartıyorlar. Gelir artıyor ama zengin daha zengin fakir daha fakir oluyor. Pay artırılmıyor. Amerika'nın İsviçre'nin milli geliri kadar yapabilirseniz. 70 milyon memleket evladı bu milli gelirin yüzde 30'u ile kullanılacaksa ne anladık milli gelirin artmasından. 54. hükümette 6 ay gibi kısa bir sürede dar gelirli vatandaşın geliri 3 misline çıkartıldı. Asıl marifet milli geliri artırıp bir avuç imtiyazlı kişilere dağıtmak değil bunu vatandaşa dar gelirlilere dağıtmaktır. İktidara geldiğinizden beri 3 misline çıkarttınız diyorsunuz. Borcumuz ne kadar oldu. Borcumuzda 6 misli arttı. Borcun artışından hiç söz edilmiyor. Çok daha fazla artıyor. Kongrede bir başka söyledikleri nokta şuydu. İhracatta arttı diyorlar. Bizde diyoruz ki ihracat arttı ama ithalat çok daha fazla arttı. Sizin döneminizde katlanarak arttı. Sizin döneminizde bu katlayarak arttı. Diğer taraftan ihracat ücretimiz ne kadar milli bunları da sormak lazım. Milli gelirimizde olduğu gibi maalesef bu hükümet kadar milli. Hammadde üzerinden 100 liralık ihracatımız 60 lirası ihracattır. IMF'ye borcumuzu azalttık diyorlar. Gece gündüz bu nakaratı anlatıyorlar. Ne diyoruz IMF'ye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMF'ye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. Türkiye'nin toplam borcumuz 500 milyar dolara çıkartmışlar. Bu görülmemiş bir felakettir. Bu felaketin yanında IMF'ye ödediğimiz borç leblebi çekirdek gibi olur” şeklinde konuştu.

“ERBAKAN HOCA'NIN YOLUNDAN GİDEMEZSİNİZ”

Erbakan, Başbakan Erdoğan'ın ‘Merhum Erbakan'ın yolundan gidiyoruz' söylemiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. “Ortadoğu Projesi'nin eş başkanıyım diye övünenler Erbakan Hoca'nın yolundan gidemezler” diyen Erbakan, “Erbakan'ın yolundan gitmek için hükümetteyken bir kuruş borç almadı. Memur ve işçiye yüzde 300 zam verdi. Erbakan hoca bir tane ilave vergi koymadı. Bir tane ilave zam yapmadı. Bir tane milli müesseseyi satmadı. Kıbrıs'tan vazgeçmedi. Kıbrıs'ı kurtardı. Büyük Ortadoğu Projesinin değil İslam projesinin başkanıydı. Siz nasıl Erbakan hocanın öğrencisiniz. Merhum liderimizin dediği gibi arka kapıdan kaçıp bahçede top oynuyorsunuz. Sizi gidiler sizi derdi şimdi Erbakan hocamız. Beni günahlarınıza alet etmeyin derdi” diye konuştu.

Fatih Erbakan konuşmasının sonunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan arasında ekonomideki son durumla ilgili geçen konuşmaya atıfta bulunarak, “Bir sayın bakan çok fazla gaza bastık birazcık frene basmamız lazım diyor. Bir başka bakan birkaç gün sonra çıkıp diyor ki fazla frene basarsak balatalarımız yanar diyor. Bakanlar kurulumuz değil sanki oto sanayi sitesi gibi. Oto sanayi sitelerindeki ustalar gibi. Bizde onlara diyoruz ki. Bir an önce şu el frenini kuvvetli bir şekilde çekin o direksiyondan inin işi ehline Milli Görüşe verin. Çünkü siz direksiyonda olduğunuz müddetçe balatayı da sıyırırsınız direksiyonuna kaybedersiniz şanzımanı da dağıtırsınız” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan son günlerde en çok tartışma konusu olan ve gündemde uzun süre tartışılan Erbakan'lar Ak Parti'ye geçecek iddialarına da net bir cevap verdi; ''AKP'ye geçecek diyenlere sesleniyorum. Biz Erbakan Hocanın evladız. Hiç Sultan Fatih'in gemisi Milli Görüş bırakılıp, batacağı belli olan Titanic'e gidilir mi?''

TİMETURK 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.