Tekke'nin eski takım arkadaşından şike itirafı

Tekke'nin eski takım arkadaşından şike itirafı

Fatih Tekke'nin eski takım arkadaşı Norveçli eski milli futbolcu Erik Hagen'in yaptığı açıklamalar futbol dünyasında büyük şaşkınlık yarattı.

Erik Hagen, "VG" adlı Norveçli bir gazeteye verdiği röportajda, 2007 - 2008 yılları arasında Rusya'nın Zenit kulübünde futbol oynadığı dönemde takımının UEFA Kupası karşılaşmalarından birinde hakemlere maçı kazanmaları için rüşvet verdiklerini itiraf etti.

Hagen, FIFA kokartlı hakemin kim olduğunu ise açıklamadı. Norveçli milli oyuncu, Rusya'da o dönemlerde maç satın almanın doğal bir şey olduğunun altını çizerek, "Maç başlarken ilk 10 dakikada futbolcular, karşılaşmanın kimin lehine satın alındığını hemen anlarlardı. Ona göre futbol oynarlardı" sözlerini etti.

Zenit takımının UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde bir karşılaşma öncesi takım arkadaşlarından birinin kendilerine orta hakemi tanıdığını ve futbolcu başına 3 bin Dolar verilmesi halinde maçı kazanacakları sözü ettiğini vurgulayarak, "Biz o zaman galibiyet başına 12 bin Dolar prim alıyorduk, 3 bin doları hakeme verdik ve karşılaşmayı kazandık" açıklaması yaptı.

Orta hakemin o karşılaşmada rakip takımın 4 gollük pozisyonunu ofsayt gerekçesi ile iptal ettiğini hatırlatan Erik Hagen, olayları görüp yaşayınca futboldaki rüşvetin hangi boyutlara ulaştığını anladığını söyledi. Hagen, yaşadığı olayları utanılması gereken gerçekler olduğuna da işaret etti ve yetkilileri göreve çağırdı.

Norveçli eski milli oyuncu Erik Hagen'in Zenit'de forma giydiği 2007-2008 döneminde Türk futbolcu Fatih Tekke de aynı takımda futbol oynuyordu. Hagen'in hakemi satın alan futbolcu ile hakemin kim olduğunu kısa sürede açıklaması bekleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.