Terim'in Başına Petrol Kuşu Kondu!

Terim'in Başına Petrol Kuşu Kondu!

İspanya’da Malaga’yı satın alan Katar Şeyhi’nin, Şampiyonlar Ligi biletini kaçırmaları halinde Pellegrini’yi göndererek, Galatasaray’ın hocasını göreve getirmek istediği ileri sürüldü.

İspanya 'da Malaga Kulübü 'nü satın alarak dünyaya adını duyuran Katar Kraliyet Ailesi Üyesi Şeyh Abdullah Bin Nasser Al Thani 'nin, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 'in peşinde olduğu ileri sürüldü.
La Liga 'da bu sezon yaklaşık 60 milyon euro harcayarak güçlü bir kadro oluşturan Al Thani, iki sezon önce Real Madrid 'i çalıştıran Şilili teknik direktör Manuel Pellegrini 'yi takımın başına getirmişti. Al Thani 'nin, ligde 4. sırada yer alan Malaga 'nın performansından memnun olmadığı ve yeni yapılanma çerçevesinde Terim 'e teklif yapacağı iddia edildi.

Yıldızları topladı
Katar Emiri Hamad Ben Jalifa Al Thani 'nin akrabası olan Şeyh Abdullah Bin Nasser Al Thani 'nin, Fatih Terim operasyonunu hayata geçirmek için düğmeye bastığı ve sezon sonunu beklemeden sürpriz yapmaya hazırlandığı ileri sürüldü. Terim 'in ismini ilk olarak gündeme getiren kişinin ise Katar Emiri Hamad Ben Jalifa Al Thani olduğu bildirildi.
Malaga Kulübü 'nün yönetim kuruluna yakın akrabalarını alan Başkan Abdullah Bin Nasser Al Thani 'nin, 133 metre uzunluğundaki süper lüks yatıyla Türkiye 'ye gelerek, Fatih Terim için bizzat çalışma yapmayı düşündüğü de ifade edildi.
Abdullah Bin Nasser Al Thani, Avrupa 'nın en zengin kulüp sahipleri arasında gösteriliyor. Malaga, Al Thani başkanlık koltuğuna oturduktan sonra aralarında Julio Baptista, Santi Cazorla, Carlos Kameni, Demichelis, Joris Mathijsen, Jeremy Toulalan, Buonanotte ve Ruud van Nistelrooy gibi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katmıştı. Malaga, Arap sermayesi tarafından satın alınan İngiliz ekibi Manchester City gibi yaptığı flaş transferler nedeniyle İspanya 'da Malaga City ve Petro Malaga isimleriyle anılıyor.
La Liga 'da son olarak kendi sahasında sürpriz şekilde Real Betis 'e 2-0 yenilen Malaga 4. sıradaki yerini tehlikeye attı. Al Thani 'nin, Şampiyonlar Ligi biletinin kaptırılması halinde Manuel Pellegri 'nin görevine son vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Al Thani kimdir?
Şeyh Abdullah Bin Nasser Al Thani, 2010 'da 36 milyon euro ödeyerek Malaga 'nın çoğunluk hisselerini aldı. İspanyol kulübünün bütün borçlarını da ödeyen Al Thani bu operasyon için 100 milyon euro harcadı. Transfere 60 milyon euro harcayan Katarlı işadamının, Malaga 'ya yaptığı yatırım 160 milyon euroya ulaştı. Al Thani iki yıl önce Marmaris 'teki Munamar Oteli 'ni 15 milyon dolara satın almıştı.

Dev yata özel park
Şeyh Al Thani, Malaga Kulübü 'nü satın aldıktan sonra 133 metrelik süper lüks yatını kente getirmek istemişti. Malaga Marinası 'nda 19.5 metre genişliğindeki dev yat için yer bulamayan Al Thani, belediyeye başvurdu ancak, “yatırım için bütçemizde kaynak yok” yanıtını aldı. Al Thani bunun üzerine Malaga belediyesine marinanın büyütülmesi için iddialara göre 84 milyon euro verdi ve sorunu çözdü.

Bu stadı yaptıracak
Malaga'ya para yağdıran Şeyh Al Thani 200 milyon euro harcayarak süper modern bir stat yaptırmak için kolları sıvadı. Katar Stadı ismi verilecek dev futbol arenası 65 bin seyirci kapasitesine sahip olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.