Fatih Terim basın toplantısında konuştu

Fatih Terim basın toplantısında konuştu

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçı öncesi konuştu.

Fatih Terim, 2014 Dünya Kupası yolunda hayati önem taşıyan Hollanda maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında futbolcumuz Ömer Toprak da hazır bulundu.




ÖMER TOPRAK: HOLLANDA TEHLİKELİ BİR TAKIM

Ömer Toprak "Yarın çok zor bir maç olacak. Hollanda 9 tane kafa golü atmış. Bayağı da tehlikeli bir takım. Robin van Persie gibi isimleri var. Ona karşı Şampiyonlar Ligi'nde oynadım. Son maçlarda takım olarak daha iyi savunma yapıyoruz" dedi.

FATİH TERİM: HOLLANDA HİÇ YENİLMEDİ

"Herkese iyi günler, hoş geldiniz. Maçın önemi Hollanda'nın güçlü bir ekip olmasından da kaynaklanıyor. Yenilmediler hiç. Uzun zamandır kaybetmiyorlar. Aynı anda Romanya'nın da devrede olduğu bir durum var. Hesaplar silsilesi denilen bir ortam. Avrupa Şampiyonası hazırlığını yaparken birdenbire ümitlerimiz arttı. Halkımızla beraber bu sinerji doğdu. Dünyanın en güçlü takımlarından birine karşı oynayacağız."

"CANER'İN CEZASI HESAPTA YOKTU"

"Hesapta olmayan şeylerden bir tanesi Caner'in cezasıydı. Artık hayıflanacak konumu geçtik. Taktik değiştirebiliriz. Bu sadece Caner'in olmayışından kaynaklanmaz. Hollanda'nın durumundan kaynaklanabilir. Aynı savunma kurgusunu devam ettirmek isterdim ama böyle şeyler oluyor. Bizim için de sürpriz oldu. Bazı değişiklikler yapabilirim."

"VAN GAAL'E SAYGI DUYUYORUM"

"Kendi aramızda ve gönüllerimizde Brezilya biletini aldık. Ama Hollanda güçlü bir rakip. Başlarında saygı duyduğum bir meslektaşım var. Dünyanın en iyi oyuncularına sahip. Diğer maçtaki performansımızın yetmeyeceğini biliyorum. Oyuncularımdan da bunu bekliyorum. Benim herhangi bir şey söylememe gerek yok. Futbolcularım beynen ve kalben Brezilya biletini almışlar. Biz de onların peşine takılmalıyız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için daha iyi oynamak zorundayız. Dualarınızı esirgemeyin. Yarın akşam Allah nasip ederse daha güzel bir bayram yaşayacağız."

"AVCI VE EKİBİ DE İYİ ŞEYLER YAPTI"

"Ben daha evvel gelsem bir şey olmazdı. Abdullah Avcı ve ekibi de iyi işler yaptı. Eğer ki buradaysak onların emeğiyle buradayız. Arkadaşıma, kardeşime ve meslektaşıma çok teşekkür ediyorum. Bizden önce yaptıkları için. Biz sadece kendi maçımıza konsantreyiz. O kadar önemli bir rakiple oynayacağız ki başka şeyler düşünmeye zaman yok."

"KAYBEDERSEK DÜNYANIN SONU DEĞİL"

"Kendi oyun şablonumuz var. Felsefemizden fazla da ödün vermeyeceğiz. Hollanda, Avrupa'nın en formda ekibi. Bizim de her şeyi yapabilecek oyuncularımız var. Rakibe saygı duyuyoruz ama bizim de iyi oyuncularımız var. Onu kollektif kurgu içine sokmak lazım. O zaman ümit ettiğimiz sonucu alırız. Sonuç başka türlü olursa, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya başlayacak Milli Takım. Son maçta play-ff'u kaybetmek dünyanın sonu olmamalıdır."

"DÜNYA KUPASI BİR ŞENLİK"

"Beni ümitlendiren şey oyuncularımdan aldığım geribildirim. Dün bir grubun konuşmasına şahit oldum. Arda 'Döndüğümde arkadaşlarım Dünya Kupası'ndan bahsedecek' diyor. Bütün oyuncuların mercek altına alındığı bir şenlik Dünya Kupası. Burada her oyuncu bu podyuma çıkmak ister. Müthiş bir istekleri, arzuları var. Umarım bu, sahaya pozitif yansır. Onun için arkadaşlarımla birlikte önlem almaya çalışıyoruz. Onların hayalleri karşısında çok duygulanıyorum. İnşallah Brezilya'da hep beraber oluruz. Olmasa da 'galip sayılır bu yolda mağlup' diyeceğim."

FATİH TERİM'İN AVCI VURGUSU İRONİ OLDU

Teknik adamın Milli Takım'ın eski hocası Abdullah Avcı hakkındaki açıklamaları minnet duygusu barındırsa da farklı yorumlar da yapıldı.

"Özellikle onun sayesinde buralardayız" sözleri sosyal medyada ironikleştirilerek "Sen olmasan bu kadar zor durumda kalmazdık" şeklinde yorumlanıyor.ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.