Fatih Terim bunu ilk kez yaptı...

Fatih Terim bunu ilk kez yaptı...

2010-2011 sezonunda hem yönetimsel hem de sportif olarak tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Galatasaray'da yaşanan tüm sorunlar artık geride kaldı.

2010-2011 sezonunda hem yönetimsel hem de sportif olarak tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Galatasaray'da yaşanan tüm sorunlar artık geride kaldı.

Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından 'bahar havasının' esmeye başladığı sarı-kırmızılı camiada, Florya'nın anahtarının üçüncü kez Fatih Terim'e teslim edilmesi de yaşanacak güzel günlerin müjdesi olarak değerlendirildi.

10 YILDA İLK KEZ OLAN BİR ŞEY...

Sezon başında yaptığı transferlerin de etkisiyle Terim yönetiminde lige İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyeti ile başlayan ancak haftalar ilerledikçe toparlanma sinyallerini veren Galatasaray, son haftalarda aldığı seri galibiyetler ile zirveye kuruldu. Galatasaray'ın son dönemde oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçların arkasında yatan en temel olgulardan biri de 'istikrar'...

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Orduspor maçlarında; Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Selçuk, Melo, Kazım, Emre, Elmander ve Baros'tan oluşan ilk 11'e şans veren Fatih Terim, son 10 yıldaki süreç değerlendirmeye alındığı zaman ilk kez böyle bir pozisyonun altına imza attı.

SON 389 MAÇTA ARKA ARKAYA 3 MAÇA AYNI 11 ÇIKMADI

Son 10 yılda Galatasaray'da görev yapan 12 teknik adam da bu süre zarfında oynanan hiçbir lig maçına 3 kez arka arkaya aynı 11 ile çıkmadı.

Sporx'in araştırmasına göre; Fatih Terim, 2002-2004'teki dönemi dahil olmak üzere ilk kez arka arkaya üç maça aynı 11 ile çıkarken, sarı-kırmızılı takımda şampiyonluk sevinci yaşayan Mircea Lucescu ve Eric Gerets de kadro istikrarını sağlayamadı ve görevde kaldıkları süre boyunca hemen hemen her maç 3-4 değişiklik ile farklı 11'leri sahaya sürdü.

2000 sezonunun başından bu yana 389 lig maçının her iki 2 maçından birine farklı 11'ler ile çıkan Galatasaray'ın, 2011-2012 sezonunda 'üç maça da arka arkaya aynı 11'ler' çıkma istatistiğini bir adım daha öteye taşıma ihtimali bulunuyordu ancak genç savunma oyuncusu Semih Kaya'nın Orduspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi bu ihtimali ortadan kaldırdı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.