Fatih Terim: Bize yapılan iyilik değil

Fatih Terim: Bize yapılan iyilik değil

Çarşamba akşamı oynanacak Schalke 04 maçı öncesi G.Saray'da teknik direktör Fatih Terim ve futbolculardan Hamit Altıntop bir basın toplantısı düzenledi.

 

Galatasaray 20 Şubat Çarşamba günü Schalke 04 ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da Schalke 04 ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi teknik direktör Fatih Terim ve futbolculardan Hamit Altıntop basın toplantısı düzenledi.
 

FATİH TERİM MEDYAYA YÜKLENDİ

Teknik direktör Fatih Terim, "Geçenlerde güzel bir şey okudum: "Başarı tamamıyla şans işidir, inanmazsanız başarısızlara sorun." diyerek Hamit Altıntop'a gelen "şans" sorusunu yorumladı.

Terim sözlerine medyada Schalke 04'ün güçsüz gösterilmesini eleştirerek devam ederken, "Avrupa'daki maçlarımıza yeniden başlıyoruz, umarım çok güzel bir maç olur. Kurayı çektiğimiz günden bu yana gerek Alman gerekse Türk basınında iki takımı da tartan bazı analizler vardı. Bugün özellikle Galatasaray taraftarına sesleniyorum, Schalke grubununda yenilmemiş bir takım. Schalke bu değil, Schalke'yi öyle bir gale getirdik ki... Bu bize yapılan bir iyilik değilik, kötülük.

Biz, Schalke'yi izliyoruz ancak bir türlü bu 7-8 eksiği bulamıyoruz. Biz de o zaman şöyle yapmamız lazım; Baros'u kaybettik, Ujfalusi sakat, Elmander de öyle, Eboue Afrika Kupası'ndan geldi. Eksik saymaya bakarsak, bizde de çok eksik var. Taraftarlarımızdan en büyük ricam, bizim yanımızda her zamankinden çok daha fazla olsun. Schalke ile çok zor bir maç oynayacağız hatta bu maç son dönemdeki en zor maçımız. Taraftarlarımız son ana kadar sabırlı hareket etmeli." dedi.

DROGBA İLK 11'DE OYNAYACAK MI?
"Bizim önemli oyuncularımız vardı, iki önemli oyuncu daha kazandık" diyen Terim, "Taktik şekil itibariyle değişebilir ama anlayış olarak değişmez. Drogba ilk 11 mi başlayacak yoksa sonradan mı girecek buna henüz karar vermedik, bu akşam karar verebiliriz" ifadelerini kullandı.

Coşkumuz ve hislerimizle değil aklımızla ve sabrımızla oynamamız gereken bir karşılaşma. Tam bir Şampiyonlar Ligi maçı gibi oynamak zorundayız. Bizim baskımız altında geçecektir büyük ihtimal. Kafamda 11 şekillendi. Bir yerde değişiklik yapabilirim. Eboue sakat değil, geçti, iyi durumda. Arkadaşlarımızla bir karar verdik" dedi.

Terim, yıldız oyuncu Sneijder ile ilgili olarak "Sneijder her geçen gün daha iyi olacaktır. Drogba ve Sneijder'in takıma intibak etmeleri ve aile gibi olmaları bizi sevindiriyor. İsteği çok fazla bu beni sevindiriyor" dedi.

"SCHALKE'Yİ GEÇERSEK HİÇBİR G.SARAYLI YARI FİNALLE MUTLU OLMAZ"
İlk olarak hedeflerinin son 16 takım arasında kalabilmek olduğunu hatırlatan Terim, "İlk hedefimiz son 16'ydı, hepimizin dileği ve hedefi buydu. Ben şunu gördüm. Milli takımlarda da böyle oldu. Bizim olduğumuz yerde kimse ümidini kesmedi, çıtayı yüksek tuttu. İnşallah 8'e kalırız. Çeyrek final de bizi mutlu etmeyecek, artık finale yürümemiz gerektiğini düşüneceğiz. İnsan hayal etmediği sürece başarılı olamaz, bunun için çaba sarfetmeli. Tecrübeme göre Schalke'yi geçersek hiçbir Galatasaraylı yarı finalle mutlu olmaz. Drogba ve Sneijder'in gelişi bunu tetikliyor, bu iki oyuncu sanki 10 senedir Galatasaray forması giyiyor gibi..." dedi.

"Teknik ekibin de formda olması önemli biz de her türlü hazırlığı yaptık" ifadelerini kullanan tecrübeli çalıştırıcı, "Kaybedilen her maç, her kupa benim için başarısızlıktır. Aynı şartlarda mücadele etmediğimiz takımların gerisinde kalmak bile başarısızlıktır" diye konuştu.

Basında Sneijder, Drogba ve Burak'tan bahsediliyor ama Selçuk da unutulmamalı diyen Terim, Schalke'nin kaliteli bir takım olduğunu ve önemli oyunculardan kuruluğu olduğunu söyledi. Terim son olarak, "Huntelaar oynamasa da Schalke'de başka önemli oyuncular var" dedi.

HAMİT: "ŞANS KELİMESİNİ SEVMİYORUM"

Toplantıda sözü ilk olarak Hamit Altıntop alırken tecrübeli orta saha oyuncusu, "Fazla bir şey söylemek istemiyorum, çok iyi bir yoldayız ve iyi bir takımız. Çok iyi hazırlandık ve Schalke karşısından da iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Ben, şans kelimesini sevmiyorum. Bazı eksiklerim olabilir ama ben her zaman söylüyorum; önemli olan yakımın başarısı. Gol atmak çok güzel bir duygu ancak önemli olan benim takım için neler yaptıklarım." ifadelerini kullandı.

Altıntop sözlerine şu şekilde devam etti: "Şampiyonlar Ligi havası çok farklı. Schalke'nin şu anda ligdeki performansı iyi olmasa da bu iyi bir örnek olmayabilir. Buradaki en önemli örnek Chelsea. Geçen sezon ligde çok kötü olan Chelsea, Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. Taraftarlarımızdan en büyük isteğim, Schalke maçlarını iki maç olarak düşünmeli. Aramızda en tecrübeli isim Fatih Terim'dir. Hocamızın diğer hocalardan en büyük farkı da futbolun tüm iyi, kötü noktalarını gördü. İyi oyunculara sahibiz ve bu oyunculardan da saha içerisinde maksimum verim almak durumundayız."

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.