Fatih’te faciadan dönüldü

Fatih’te faciadan dönüldü

Atikalipaşa’da altyapı çalışmaları sırasında elektrik kablolalarından çıkan kıvılcım doğalgaz hattında patlamaya neden oldu. Çıkan yangında binalar ile araçlar zarar gördü

Fatih’te bir sokaktaki altyapı çalışması sırasında hasar gören doğalgaz borusunun alev alması sonucu çıkan yangın sırasında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İtfaiyenin söndürdüğü yangın sırasında  çevredeki bazı binalar ve araçlar hasar gördü.
Atikalipaşa Mahallesi Sarayağa Sokak’ta dün yapılan altyapı çalışması sırasında doğalgaz ve elektrik hattına zarar verildi. Bu sırada elektrik kablolarındaki kıvılcım sonucu doğalgaz hattında yangın çıktı. Aniden yükselen alevler, sokaktaki beş katlı bir binaya sıçradı. Olay yerine ulaşan itfaiye erlerinin çalışması sonucu yangın, diğer binalara sirayet etmeden kontrol altına alındı. Yangın sırasında çevredeki bazı apartmanlarla araçların camları kırıldı.
Bu arada, ikinci bir patlama meydana gelmesi riski nedeniyle emniyet ekipleri sokağı güvenlik şeridiyle kapattı. 

Zarar verildi
Öte yandan İGDAŞ’tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, dün saat 15.25’te Fatih Atikalipaşa Mahallesi Sarayağa Sokakta bir altyapı kuruluşunun çalışması esnasında polietilen doğalgaz hattına ve elektrik kablolarına zarar verildiği ifade edildi.
Açıklamada, elektrik kablolarındaki kıvılcım sonucu doğalgaz hattında yangın çıktığı kaydedildi. İGDAŞ 187 Doğalgaz Acil Ekiplerine gelen ihbar üzerine olay yerine gidilerek hattın doğalgazının kesildiği ve çevre güvenliğinin sağlandığı ifade edilen açıklamada, yangının itfaiye tarafından söndürüldüğü, yangın sonucu iki binada maddi hasar meydana geldiği, ölü ya da yaralı bulunmadığı bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.