Fatih'te taksicilere yönelik denetim yapıldı

Fatih'te taksicilere yönelik denetim yapıldı

Denetimlerde, emniyet kemeri takmadığı, taksimetre açmadığı ve yolcu seçip fahiş ücret istediği tespit edilen 13 şoföre ceza kesildi

İSTANBUL (AA) - Fatih'te polis ekipleri yolcu seçen veya taksimetre açmayan taksicilere yönelik denetim gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Eminönü İskele Meydanı'nda ticari taksileri durdurup, evrak incelemesi yaptı.

Polis ekipleri ayrıca taksi şoförlerine yönelik emniyet kemeri kullanma, taksimetre açma, yolcu seçip seçmediklerine ilişkin denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde, 8 taksi şoförüne emniyet kemeri takmadığı için 436'şar lira, 3 şoföre taksimetre açmadığı için 1979'ar lira, yolcu seçtiği ve fahiş ücret istediği tespit edilen 2 şoföre ise 4 bin 64'er lira cezai işlem uygulandı.

Fahiş ücret istediği ve yolcu seçtiği gerekçesiyle ceza yazılan 2 şoförün ayrıca toplu taşıma aracı kullanım belgesi geçici olarak askıya alınırken, araçları da çekici vasıtasıyla otoparka götürüldü.

Aracında bulunan iki kadın turistten Sirkeci-Dolmabahçe yolculuğu için fahiş ücret istediği tespit edilen ve bu konuda ceza yazılan şoför Özkan A, gazetecilere yaptığı açıklamada, müşterilerinden fahiş ücret istemediğini, gitmek istedikleri yere ne kadar sürede gidebilecekleri konusunda konuştuklarını öne sürdü.

Polis memurlarının turistlerle konuştuktan sonra kendisine 4 bin 64 lira ceza yazdığını aktaran Özkan A, toplu taşıma aracı kullanım belgesinin de askıya alındığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.