I. P.D. Derneği Şair-Yazar Fatma B. Çağlayan'ı konuk etti

I. P.D. Derneği Şair-Yazar Fatma B. Çağlayan'ı konuk etti

Iğdır Pozitif Düşünce Derneği Avukat şair ve yazar Fatma Bacara Çağlayan’ı konuk ederek edebiyat çalışmaları hakkında sohbet etti.

Fethiye’de Noterlik yapan Iğdırlı yazar, Iğdır’la ilgili yazdığı hikâye ve denemelerle tanınan Fatma Bacara ÇAĞLAYAN, basıma hazır ve yeni kitap çalışmaları olduğunu yakında okurlarıyla buluşacağını söyledi.
Ev sahipliğini YURTKUR müdürü Halil Çavlu’nun yaptığı toplantıya Dernek Başkanı Sözer Akyıldırım üyeler Dr.Mehmet Kum, Orhan Ağırkaya, Dr.Emin Akyıldız, eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı, Eczacı-şair Sebahat Karagöz, Eğitimci-Şair Kemalettin Kalkan, Araştırmacı-gazeteci- yazar Serdar Ünsal, Eğitimci Cafer Alagöz, Ekrem Baydar, gazeteci Akay Aktaş katılarak şiir tadında bir edebiyat sohbeti yaptılar. Toplantıda yazar ve şair olmanın zorluklarına ve yazarlardan neler beklenildiğine de değinen konuklar, Iğdır’ın sorunları üzerine de fikirlerini beyan ettiler.

Dernek başkanı Sözer Akyıldırım, Derneğin kuruluş amacını anlatarak, “Iğdır'ın yetiştirdiği bir yazarımızı ağırlamaktan dolayı mutluyuz.“ dedi.
Avukat yazar Fatma Bacara Çağlayan, daha fazla yazabilmek adına avukatlık mesleğini bırakıp noterliğe geçtiğini,  yeni hikâye çalışmaları olduğunu belirterek tek sıkıntısının Edebiyat dünyasındaki karmaşıklık olduğunu ifade etti. “Bu sorunları da değerli hemşerilerim sayesinde aşacağız. Beni misafir ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 

Haber: Serdar Ünsal

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.