Fatma Çetin Kabadayı'dan Bir Eser Daha

Fatma Çetin Kabadayı'dan Bir Eser Daha

Eğitimci yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın Büyümüş de Küçülmüş isimli kitabı piyasaya çıktı.

Kitap Okul Öncesinde Deyim Öğretim yöntemlerini örnekleriyle anlatıyor. 

Türkiye’de bir ilke imza atan yazar Fatma Çetin Kabadayı “Her deyim bir cümle, neler katar Türkçeme” sloganıyla kitaba başladığını, çocukların deyim öğrenmede müthiş bir başarı sergilediklerini dile getirdi. Mili Eğitim onaylı olan kitap hem okul öncesi öğretmenleri hem de Türkçeye önem veren ebeveynler için hazırlanmış. 

Kitapta Okul Öncesi Eğitim öğrencilerine her hafta bir deyimin nasıl öğretildiğini açıklarken bir yıl içinde 40 ana deyim öğretilmesini hedefliyor. Uygulamaların resimlerle gösterildiği kitap içerisinde tekerleme ve masal pekiçtireçleri de bulunuyor. Üç yıl süren uygulamalarıyla başarılarına tanık olan Kabadayı’nın kitabı yoğun ilgi görüyor.

Arka kapak tanıtım yazısında şu cümleler bulunuyor: 

“4–6 yaş grubu çocukları doğru teknik ve yöntemlerle birçok şeyi öğrenebilir. Basit matematik, basit İngilizce, drama, bilgisayar ve Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları gibi birçok etkinlikte olduğu gibi deyim öğrenmede de çocuklar her daim başarılı olacaktır. Size bir yıllık deyim öğretimini hazırladım. Deyiminizi elbette kendiniz de seçebilir, bunlar dışında da birçok deyimi öğretebilirsiniz. Fakat öğretmen, deyim seçerken dikkat etmelidir; çocuklara anlamı iç karartıcı, argo kelimeler içeren,  kelime sayısı çok fazla olan ve nadir kullanılan deyimleri seçmemeye çalışmalıdır. Öğretme yöntemini kavrayan öğretmen bu konuda hiç zorlanmayacak aynı zamanda çocuk da birkaç deyimden sonra deyimin ne olduğunu, sözlerin farklı anlamlarda olabileceğini kavrayacaktır. Zamanla yeni bir deyim öğretmek o kadar kolaylaşacak ki siz bile şaşıracaksınız.” 

 “Kuklalar ve Kukla Oyunları, Ebesin Çocuk Oyunları, Yüz Gülen Yüz (Eğitici ve Yaratıcı Drama etkinlikleri), Elveda Evliliğim (Roman), Hoşça kal Anne( Roman), Yüreğimden Güvercinler Uçurdum(Anı Roman), Altın Tesbih (Öykü) isimli kitaplara imza atan Kabadayı halen eğitimci olarak görev yapmakta ve çeşitli gazetelerde köşe yazılarına devam etmektedir.

 

 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.