İVRİNDİ  ANAOKULUNDA 3. ÇOCUK TİYATROSU

İVRİNDİ ANAOKULUNDA 3. ÇOCUK TİYATROSU

Balıkesir İvrindi V.H.B. Şehit Gediz Çivi Anaokulu BENGİ PROJESİ Kapsamında Fatma ÇETİN KABADAYI'nın yazıp yönettiği “DİLE BENDEN NE DİLERSEN”isimli 3. çocuk tiyatrosunu sahneye koydu.

Yaklaşık 180 okul öncesi öğrencisine sunulan oyun, çocukların çok ilgisini çekti. Müdür yardımcısı Fatma ÇETİN KABADAYI´nın yazıp yönettiği oyunda 18 kişi rol ve görev aldı.

Şehit Gediz Çivi Anaokulu öğretmenleri Elif Demir, Fatma Çetin Kabadayı, Büyük Fındık İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Serhat Doğan,  Kocaeli Şubesi Okul Öncesi Öğretmeni Fatma Karaçal,  Çocuk Gelişimi stajyer öğrencilerden Ecem Kuşdemir,Kibriye Karaşahin, Seçil Can,Irmak Cihan, Fatmagül Yağmur, Elif Can,  mezun stajyerlerden Ayşegül Isparta, Aylin Kobakve Tuğba Kandemir rol alırken velilerinden Berna İmren ve Elif Karakavuk da sahne mutfağında görev aldı.Müzikte okul öncesi öğretmeni Güllü Kesimci dekorda ise Stajyer öğrenci Nahide Ören görev aldı. Sunum okul öncesi öğretmenlerinden Hatice Acar tarafından yapıldı.

Ailenin önemi ve aile sevgisine vurgu yapan oyunda,aynı zamanda değerler eğitimi ve geri dönüşüm konularına da yer veriliyor.Hiçbir şeyden mutlu olmayan altı yaşındaki Fatma,babasının Almanya’dan geleceğini öğrenince çok sevinir. Annesinin müjdesi üzerinebabasından getirmesini isteyeceklerini düşünür vehayal kurmaya başlar. Bu hayaller oyuncular tarafından canlandırılırken bu esnada gerçek ve hayal arasındaki farkın da çocuklara öğretildiği oyun,miniklere düşünme becerisi kazandırırken duygusal anlar ile zaman zaman izleyenleri sevindirip zaman zaman da duygulandırır. Oyun sonunda sadece babasının gelmesinin yeterli olacağını anlayan çocuk,“Sadece babam gelsin yeter” diyerek ailenin her şeyden daha önemli olduğunu miniklere anlatmış olur. Oyun babanın gelmesi ile son bulur.

Tiyatroda rol alan oyuncular, oyunu çocukların çok sevdiğini ve başka çocukları mutlu etmek adına da istek üzerine oynayabileceklerini dile getirdiler.

2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Şehit Gediz Çivi Anaokulu Hayal Dünyam ve Eyvah Banu Geliyor isimli çocuk tiyatrosunu sahneye koymuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.