Fatma Şahin belediye başkanı olarak devam edecek

Fatma Şahin belediye başkanı olarak devam edecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Yakında zannediyorum Bakanımız Fatma Şahin belediye başkanı olarak bizlerle birlikte Gazintep’te devam edecek. Durum onu gösteriyor' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Rixos Otel'de düzenlenen Aile Eğitim Programı (AEP) sunumu ve ödül törenine katıldı.

AEP ile 3 bin kişilik bir eğitim ordusu oluşturulduğunu bildiren Şahin, evlilik devam ettiği sürece, ailenin neye ihtiyacı varsa bunu giderecek bilgi ve teknoloji altyapısıyla, kulaktan dolma bilgiler yerine, bilimsel ve işi bilenlerin aileye hizmet vereceği bir anlayışın hayata geçirildiğini söyledi.

Şahin, bu sistemin bir anda karşılık bulamayabileceğini ancak sorunların görmezden gelinerek çözülmeyeceğini belirterek, "Önce zamanın ruhunu yakalamamız, zamanın hikmetleriyle, nimetleriyle beraber külfetlerini görüp bunun için gerekli tedbirleri alıp toplumun bilincini yükseltmek, farkındalığını artırmak bizim en büyük görevimiz" diye konuştu.

Araştırmalara göre ayrılan çiftlerin yüzde 80'inin yeniden evlendiğine, yüzde 17'sinin eski eşiyle tekrar evlendiğine dikkati çeken Şahin, kişilerin yanlışlarını zamanla gördüğünü belirterek, en baştan danışmanlık, rehberlik, destek mekanizmalarını geliştirerek boşanmaların önemli bir kısmının önüne geçilebileceğini kaydetti.

Sistemin hukuki altyapısı için Adalet Bakanlığı ile ortak çalıştıklarına da değinen Bakan Şahin, hukuki düzenlemenin Bakanlar Kurulu'na gönderildiğini bildirdi.

Şahin, AEP hazırlık süreciyle de ilgili bilgi vererek, bu işle ilgili bir görüşü olan herkesi masaya çağırdıklarını ve iyi bir mutfak çalışması yaptıklarını söyledi. Böylece, iyi bir altyapı ve eğitimci eğitim modüllerini oluşturduklarını kaydeden Şahin, süreç devam ettiğinde yüzde 17'yi kurtaracak şekilde yılda ortalama 20 bin ailenin aile kurumunu devam ettirecek altyapıyı oluşturduklarını dile getirdi. 

Şahin, bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü de belirterek, şunları kaydetti:

 "Bu çok önemli. Beni de bakan, bir kadın, anne olarak çok heyecanlandıran bir çalışma ama bunu başarabilmek için size ihtiyacımız var. Toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var. Sevindirici olan taraf haber görünmeye başladığında toplumda karşılığı çok yüksek oldu. Nasıl bir ihtiyaç olduğunu gördük. İnşallah burada sorunları çözmüş, yaşam becerilerini artırmış, mutluluğu, güveni, huzuru, sorumluluğu güçlendirmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Fatma Şahin, belediye başkanı olarak Gaziantep'te devam edecek"

Daha sonra en çok eğitim açan illerin valilerine, belediye başkanlarına, projeye destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla kamu kurumlarına, eğitime desteklerinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlerine ve formatörlere ödül verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de ödül alan belediye başkanları adına yaptığı konuşmasında, Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevine geldikten sonra aileler ve kadınlar üzerinde müspet anlamda büyük değişiklikler olduğunu söyledi.

 Şahin'e bu konuda ne kadar teşekkür edilse az olduğunu ifade eden Gökçek, "Yakında zannediyorum Bakanımızı kaybedeceğiz ve belediye başkanı olarak bizlerle birlikte Gaziantep'te devam edecek. Durum onu gösteriyor. Bu bizim için bir üzüntü kaynağı ama Antepliler için sevinç kaynağı" dedi.

Gökçek, Bakanlıkla işbirliğinde özellikle ailenin dağılmaması ve çocuklarla uyumun sağlanabilmesi için pek çok psikolojik danışmanlıklar ve seminerler uyguladıklarını da hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.