“FATMA TEYZEDEN MASALLAR” ÇIKTI

“FATMA TEYZEDEN MASALLAR” ÇIKTI

Aslen Kayseri-Yeşilhisarlı Eğitimci Yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın son eseri olan FATMA TEYZEDEN MASALLAR Zengin Yayıncılık’tan çıktı. “Bir Masal tut senin olsun, heyben sevinç huzur dolsun” sloganı kitap kapağında yerini aldı.

İLESAM üyesi ve habername.com'un yazarlarından olan Fatma Çetin Kabadayı'nın yazdığı masallar ilkokul 1. Sınıf öğrencilerinden itibaren her yaşın okuyabileceği eğitici, öğretici masallardan oluşuyor. Deyim ve atasözlerinin de masal akışı içinde yer verilmesi çocukların eğlenirken öğrenmesine olanak sağlıyor. 144 sayfadan oluşan kitapta yazarın çocuklara el yazısıyla yazdığı mektup ve “En çok hangi masalı sevdim, niçin?” bölümü de çocukların çok ilgisini çekiyor. Editörlüğünü yazar Fatma TÜRKDOĞAN'ın yaptığı, içerisinde Ressam Mehmet KIRANG tarafından çizilen otuz renkli resim bulunan kitap şimdiden hem miniklerin hem büyüklerin kalbini kazandı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, çiçek

Daha önce tekli kitap olarak 20 masalı Şiir çocuk yayınlarından çıkan Yazar Kabadayı “Çocuk Gelişimi ve eğitimcisi olarak masallarımın beğenilmesi dolayısıyla  çocuklara yeni masallarımla katkı sağlamak istedim. Asıl amacım çocuklara kitabı sevdirmek. İlk okurlarımız beğendi. İnşallah daha çok çocuğa ulaşır ve doğruluk dürüstlük gibi değerler eğitimimize katkı sağlayacak bu masalları okumalarını sağlarız” dedi. Görev yaptığı Balıkesir İvrindi İlçesindeki kütüphanelere de hediye edilen kitabın boyutları 21&15, birinci hamur kağıt.

Yazar Kabadayı halen Balıkesir’de Milli Eğitime Bağlı bir anaokulunda müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. İsteyen okurlar, kitabı internet sitelerinden de temin edebileceği gibi yazarından imzalı da alabilecek.

Editörün kaleme aldığı kitap tanıtım bülteni ise şöyle:

 

Ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, toplumun kültürel ve ahlaki kurallarını hayal ürünü soyut motiflerle ve doğaüstü kahramanlarla bezeyerek anlatan eğitici, öğretici halk hikâyeleridir, masallar.

Masalların amacı; ideal insana ulaşmaktır. Doğruluk, iyilik, güzellik, ahlaklı ve erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular aşılanır. 

Çocuklarımızın ruhunu iyi örneklerle beslemek, onları, yaşamın içinde güçlü ve kişilikli birer insan yapmaktır.

Masal içinde anlatılan konular çocuğun hayal dünyasını geliştirdiği gibi; duyuşsal, bilişsel, zihinsel ve psiko-sosyal gelişimine katkı sağlar.

Siz küçüklere masallar, büyüklere de hikâye ve roman dalında eserler yazan özgün kalem, eğitimci / şair-yazar Fatma Çetin Kabadayı; “Fatma Teyzeden Masallar” adlı bu eserinde yer alan otuz masalında; değerler eğitimine, güzel ahlaka, atasözlerimize, gelenek ve göreneklerimize atıf yapıyor. 

Altı ila sekiz yaş gurubunun ve anne babaların da zevkle okuyacağı masalları sizin için anlatıyor. Hazır mısınız dinlemeye?

Editör Fatma TÜRKDOĞAN   

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, çocuk ve iç mekan

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.