AKŞAM YAZARLARINI NEDEN KOVDU?

AKŞAM YAZARLARINI NEDEN KOVDU?

Serdar Akinan başta olmak üzere Nagehan Alçın, Burhan Ayeri gibi isimlerin geçtiğimiz hafta Akşam'daki ilişikleri kesilmişti. Karamehmet gerekçesini bizzat açıkladı.

Bir gazeteci için haberin ayağına gelmesi kadar güzel birşey olur mu? Geçtiğimiz cumartesi günü artık bir gelenek haline gelen AKP'nin İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarında Fehmi Koru bu kıyağı sonuna kadar yaşadı.

İftara kadar kimin hangi masaya düştüğü belli olmayan iftarda Fehmi Koru, geçen 8 yazarını işten atan Akşam Gazetesi'nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet'le aynı masaya düşünce haber resmen ayağına gelmiş oldu.

Yaklaşık 3600 konuğun ağırlandığı gecede Fehmi Koru sık sık Karamehmet'in kulağına birşeyler fısıldıyordu. O konuşmaların içeriği belli oldu.

Fehmi Koru, Taha Kıvanç mahlasıyla yazdığı yazıda Akşam'dan kovulan köşe yazarlarının kovulma gerekçelerini bizzat patronun ağzından dinlemiş. "Gazete kar etmiyor" diyen Karamehmet o yazarlara neden yol verdiğini ve Akşam'ın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş:

İşte Taha Kıvanç'ın o yazısından ilgili bölüm;
 
‘’Gazete kâr etmiyor, kendi yağıyla da kavrulamıyor, sürekli destek bekliyor; her geçen gün artan miktarlarda destek hem de’’ dedi Mehmet Emin Bey... Doğrudur, bazı gazeteler için satış rakamları aşağıya inerken zararlar yukarıya tırmanıyor...‘’Eşim bile gazeteyi dijital ortamda okuyor; her öğrenciye tablet verildikten sonraki durumu düşünün bir de... Kâğıttan nüsha ortadan kalkmayacak muhtelemen, bildiğim anlamda gazeteler hep olacak; ancak esas ağırlık internete ve tablete kayacak...’’
 
Akşam gazetesi bu yolda keskin adımlar atacakmış...
 
Bir ara yanımıza gelen gazetenin yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya’dan ‘yazarsız bir gazete’ düşünmediğini öğrendim. Haber bombardımanına maruz okurların gazetelerden beklediği bayatlamış konuları derlemesi değil, yorumlaması... Mehmet Emin Karamehmet,‘’Gazetelerde özel haber ön planda olmalı’’ da dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.