Fehmi Koru'dan Özkök'e ağır eleştiri

Fehmi Koru'dan Özkök'e ağır eleştiri

Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Aydın Doğan'ın gözdesi olarak nitelendirilen Yiğit Bulut'a yönelik grup içinde artan tepkiden Ertuğrul Özkök'ü sorumlu tuttu.

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Fehmi Koru,TRT2'de canlı olarak yayınlanan Medya Müfettişi programının dün akşam konuğu oldu.

Serra Karaçam'ın sunduğu programda kız çocuklarının eğitimi için işbirliği yapacak olan ünlü top model Naomi Campbell ile Emine Erdoğan’ın buluşmasını hemen hemen tüm gazetelerin birinci sayfadan vermelerine karşın ÖSYM’de başörtülü kızların sınava giremeyeceğini anlatan diğer bir haberin "Suyunu İç Başını Aç" başlığıyla sadece Taraf Gazetesi tarafından manşete taşınması konusu tartışıldı.Fehmi Koru,"Bütün Kızlar Okula" şeklinde kampanya başlatan medyanın başörtülü kızların okula gidememesi sorununu mesele olarak görmediğini kaydetti.

Fehmi Koru'ya bir köşe yazısında Aydın Doğan'ın gözdesi olarak nitelendirdiği Yiğit Bulut'un Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’le girdiği polemik sonucunda gruptan ayrılma noktasına gelmesi konusu da soruldu.

Yiğit Bulut'un bir süreden beri içinde yeraldığı grubun aşırılıklarını,yanlışlıklarını sütunlarında eleştiri konusu yaptığını belirten Fehmi Koru,"Doğru da yapıyor.Söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru.Bir internet sitesi araştırma yapmış,çıkan haberleri taramış.Açıyor bakıyorsunuz Yiğit Bulut'un içinde yeraldığı grubun haberleri en fazla tekzip almış,yalanlanmış.Bunu bir meslektaşımız internet sitesinde yazdığında grubun avukatları açıklama gönderdi.İlginçtir gönderdikleri açıklamada daha fazla tekzip yayınladıkları görülüyor.Bulut bunları içeriden eleştiren bir ses olduğu için ters düştü" dedi.

Program sunucusu Serra Karaçam'ın "Ertuğrul Özkök bizde biat kültürü yok,buyrun gelin demiyor muydu?" sorusu üzerine Koru,"Öyle diyor ama,bu sözleri kendisi gibi olanlar için söylüyor" ifadesini kullandı.

Yiğit Bulut'un grupta başından itibaren değişik görevlerde bulunduğunu,CNNTÜRK'te hergün program yaptığını,Vatan Gazetesi'nde ve Referans'ta yazılar yazdığını belirten Fehmi Koru,hısım sayılabilecek bir durumda olan Yiğit Bulut'un Aydın Doğan'ın görüşlerini yansıttığını düşündüğünü ifade etti.

Program sunucusu Serra Karaçam'ın "Bu durumda galip gelen Özkök mü oldu?" sorusunu Fehmi Koru şöyle cevaplandırdı:

"Yiğit Bulut ayrılma yolunda bir tercihte bırakılmak zorunda kalmışsa Ertuğrul Özkök galip gelmiş sayılır.Ertuğrul Özkök zaten her zaman galip geliyor.20 yıla yakın bir süre bir büyük gazeteyi,sadece o gazeteyi değil,kendi grubundaki tüm gazete ve televizyonları etkisi altına alarak,hatta sadece o grubu değil grup dışı gazeteleri ve televizyonları uzaktan kumanda ile yöneterek, çeteler kurdurtup sağa sola saldırtarak bugüne kadar başarılı olarak geldi"

Karaçam'ın "yoruldum diyordu bir yazısında" demesi üzerine Koru,"Ben yorulma alametleri görmüyorum" diye karşılık verdi.

RTÜK Başkanı Zahit Akman'ın Bülent Arınç tarafından istifasının istenmesi konusunda ise "AK Parti ile medya arasında bir balayı yaşanıyor olsaydı ya da bu konu Deniz Feneri ile irtibatlı olmasaydı bunları görmeyecektik" diyen Fehmi Koru,bir bakanın RTÜK başkanının istifasını istediğinde "Bakan nasıl RTÜK'e müdahale eder" diyerek medyanın ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Programda Fehmi Koru'ya Beykoz'daki "yalı" da soruldu.Koru,"Yalı demek deniz kıyısında rıhtımı olan yer demektir.Böyle bir yalım yok.Beykoz sınırları içerisinde bir gecekondu mahallesinde manzaralı bir evim var.İmara aykırı bir durumu da yok" dedi.

Etiketler :