Fehmi Koru'nun doğduğu gün tarihte hangi olaylar yaşanmış?

Fehmi Koru'nun doğduğu gün tarihte hangi olaylar yaşanmış?

İktidara yönelik eleştirilerin sıralandığı Aksaçlılar Bildirisine imza atan Fehmi Koru'nun doğduğu gün, tarihte hangi olayların yaşandığını biliyor muydunuz?

Türkiye’nin daha önce hiç bu kadar “koyu karanlık” bir dönemi yaşamadığını vurguladıktan sonra “Herkesin tehdit altında olduğunu, özgürlüklerin bastırıldığını, demokrasinin olmadığı bir rejimde iş ve aşın da tehlikeye girdiğini” belirtiyorlar. “Cumhuriyetin teminatı bütün kurumlar tek tek işlemez hale getiriliyor” dedikten sonra da muhalefete “demokrasi ittifakı” yapın çağrısından bulunan Aksaçlılar Bildirisine imza atan Yazar Fehmi Koru, bugünkü yazısında 24 Temmuz'da bir yaşına daha girdiğini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Aksaçlılar bildirisinde bir devrin ünlü gazeteci, yazar ve siyasetçilerinin de ibulunduğu "101 Aydın" aydın arasında Fehmi Koru'yla birlikte Ayşenur Aslan, Hasan Cemal, Tarhan Erdem, Cengiz Çandar, Oya Baydar, Orhan Pamuk, Celal Doğan ve Ahmet Türk isimleri dikkat çekiyor. 

Rahmetli Turgut Özal ile başlayan transformasyon döneminin kamuoyunda öne çıkan önemli ve etkili isimlerine kapanmış bir devrin aksaçlıları denebilir ancak. 

Bu ilginç bildiriye imza atmaktan geri kalmayan ve bir süredir ara verdiği yazılarına yeniden başlayan Fehmi Koru, 25 Temmuz tarihli yazısında özetle şunları söylüyor: 

"Dünün, yani Ayasofya’nın cami olarak yeniden ibadete açıldığı günün, yani 24 Temmuz gününün, benim için herkesten farklı bir özelliği daha var: 24 Temmuz benim doğum günüm…

Türkiye’de gazetecilerin sansürün kaldırıldığı gün olduğu için Osmanlı’dan beri ‘basın bayramı’ olarak kutladıkları, yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin kalıcılık kazandığı Lozan Antlaşması’nın imzalandığı günde doğmuşum.

70 yıl önce…

Doğduğum günün anlam ve önemine, şimdi bir de ‘Ayasofya’nın yeniden ibadete açıldığı gün’ olma özelliği eklendi."

Konuyla ilgili yazılar: 

https://fehmikoru.com/148120-2/?utm_source=gazeteoku&utm_medium=referral

https://www.aksam.com.tr/yazarlar/kurtulus-tayiz/aksaclilar-bildirisi/haber-1095607

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.