Fehmi Koru'ya göre cemaat iyi medyası kötü!

Fehmi Koru'ya göre cemaat iyi medyası kötü!

Gülen cemaati ile AK Parti arasındaki kavgada gelinen noktayı yorumlayan Fehmi Koru, cemaat medyasını topa tuttu...

İNTERNETHABER.COM
AK Parti ile Cemaat arasındaki kavganın uluslararası yankılarını sorgulayan Stargazetesi yazarı Fehmi Koru, yurtdışındakicemaat okullarının kapanmakla yüzyüze gelmesini yorumladı.

Koru, Zaman yazarı Ekrem Dumanlı'ya yanıt verdiği yazısında cemaatin en önemli sorunu olarak medyasını gösterdi. "Uzun yıllar boyu elde edilen kazanımların en büyük itici gücüydü o çevrenin medyası; ancak aynı medya, bugünkü sorunun en can alıcı sebebi..." diyen Fehmi Koru, şu anda cemaatin gündemini ve tutumlarını belirleyen etkenin medyası olduğunu savundu.

İşte Koru'nun yazısındaki ilgili bölüm:

CEMAATİN MEDYASI BELİRLEYİCİ HALE GELDİ

Hiçbir sosyal/siyasal olayın tek bir gerekçesi olamayacağını biliyorum elbette; ancak benim baktığım pencereden, sorunu köpürten ve içinden çıkılmaz hale getiren olarak, gazeteleri, televizyon kanalları, ajansı ve sosyal mecra kullanıcılarıyla o çevrenin medyası hepsinden daha belirleyici görünüyor...

EN BÜYÜK İTİCİ GÜÇTÜ ŞİMDİ EN BÜYÜK SORUN OLDU

Uzun yıllar boyu elde edilen kazanımların en büyük itici gücüydü o çevrenin medyası; ancak aynı medya, bugünkü sorunun en can alıcı sebebi... O medyanın yayınları olmasa, ya da daha itinalı ve dikkatli bir yayın politikası izlenseydi, bugünkü duruma asla gelinmezdi. Maalesef, tuğla-kiremit hesabı bilmeyen niceleri bugüne gelişi hızlandıran yazılarıyla sürece olumsuz katkılarda bulundu.

Türkiye dünyada zora düşecek, görüntüsü bozulacak, itibar kaybedecek diye... Hayır, üzülmediler...

NEDAMET YOK SUÇLAMA VAR

Hâlâ bir kendini hesaba çekme, hadi ondan vazgeçtim, bir nedamet belirtisi yok; sadece karşı taraf olarak görülenler suçlanıyor ve saldırılara devam ediliyor...

Esas soru şu: Düne kadar elinize verdikleri mektuplarla açılmasına yardımcı oldukları ve her fırsatta ziyaret ettikleri okullara, gösterileri izleyince ayakta alkışladıkları olimpiyatlara, şimdi neden farklı gözlerle bakıyor bu insanlar; neden okulların kapanmasını istiyor, neden olimpiyatların yapılmasına karşı çıkıyor?

Ve bu noktaya gelişte sizin katkılarınız ne?

Okullara üzüldüğüm kadar, en az o kadar, bu sorunun bir türlü sorulmamasına da üzülüyorum...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.