Felç olan işçi kusurlu bulundu

Felç olan işçi kusurlu bulundu

Bilirkişi, 500 kiloluk raylı kapının altında kalarak felç olan işçiyi kusurlu buldu.

Kahramanmaraş'ta, 2007 yılında, çalıştığı fabrikada kamyonun çarpması sonucu devrilen 500 kiloluk raylı kapının altında kalarak felç olan işçi, bilirkişi raporunda 'şahsi güvenliğini tehlikeye attığı' gerekçesiyle tali kusurlu sayıldı.

Kahramanmaraş'ın Karacasu mahallesinde oturan Harun Doğan (32), 2007 yılında çalıştığı tekstil fabrikasında depodan çıkan kamyonun takılması sonucu devrilen 500 kiloluk raylı kapının altında kaldı. Hastanede yaklaşık 3 ay tedavi gören Doğan, felç oldu. Belden aşağısı tutmayan ve kazanın olduğu tarihten itibaren eşinin yardımıyla ihtiyaçlarını gideren Doğan, kapının devrilmesine neden olduğunu öne sürdüğü kamyon sürücüsü ve fabrika müdürü hakkında 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan dava açtı. Kahramanmaraş 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kamyon sürücüsü 10 ay hapis cezasına çarptırılırdı, ancak ceza TCK 50'inci maddesi gereğince ertelendi. 5 ay hapis cezasına çarptırılan fabrika müdürü de TCK 50/1-e maddesi uyarınca 5 hapse mahkum oldu ve fabrika müdürlüğü yapması yasaklandı. Temyiz aşamasında olan davada verilen karara itiraz eden Doğan, hukuk mücadelesini sürdürüyor. Tali kusurlu bulunduğu bilirkişi raporuna da itiraz eden Doğan, "Bilirkişi raporunda sanki benim bilerek demir kapının yanında durduğum ifade edilmiş. Böyle bir şey nasıl olabilir? Bu apaçık benim intihar girişiminde bulunduğum anlamına geliyor. Ben o gün görevim gereği oradaydım ve kamyon sürücüsüne yüklenen ürünlerinin listesini verdim. Raporda ise kaçma ihtimali vardı ama kaçmadı gibi şeyler yazmışlar. Bunu anlamak mümkün değil. Zaten olay anlık bir şeydi. O anda nereye kaçacağıma nasıl karar verebilirdim. Kaçtım ama kendimi demir yığınından kurtaramadım.'' dedi.

Adaletin yerini bulmasını isteyen Doğan, ''3 yıldan bu yana aile olarak hayatımız zindan oldu. 32 yaşındayım ve birine muhtaç olarak yaşıyorum. Çocuğum yere düştüğünde ona yardım edemiyorum.'' şeklinde konuştu. İşyeri hakkında maddi manevi tazminat davası açtığını da belirten Doğan, suçluların hak ettiği cezayı bulmasını istedi.

CİHAN

Etiketler :