Fener Yeni Malatyaspor'a yenildi 1-2

Fener Yeni Malatyaspor'a yenildi 1-2

Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşısında aldığı bu mağlubiyetin ardından Türkiye Kupası'na grup eleminasyonunda veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu üçüncü hafta maçında Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla Yeni Malatyaspor oldu. Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 24. dakikasındaOkan Alkan (kk) ve 74. dakikasinda Cem Cetin'den geldi. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 26. dakikadaLugano kaydetti.

Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor karşısında aldığı bu mağlubiyetin ardından grupta oynadığı üçüncü maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Son maçını Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Gençlerbirliği ile yapacak olan Fenerbahçe, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılsa bile gruptan çıkamayacak.

VOLKAN VE ALEX YOK

Ziraat Türkiye Kupası (C) Grubu'nda Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe'de Alex ve kaleci Volkan Demirel maç kadrosuna alınmadı. Teknik Direktör Aykut Kocaman, sakatlığı bulunan Alex'i maç kadrosundan çıkardı. Bu futbolcu ile birlikte kaleci Volkan Demirel de kadroda yer almadı. Kocaman, kaleyi Mert'e teslim etti.

Uğur Boral, Bekir İrtegün, Gökhan İravul, Dos Santos, Berk Elitez, Serkan Kırıntılı, Özer Hurmacı yedek soyundu. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Vedat İnceefe ise 7 yeni transferden Hür Ege, Recep veBülent Akın'a forma şansı verdi. Fenerbahçe mavi beyaz, Yeni Malatyaspor sarı kırmızı çizgili formalarıyla sahaya çıktı.

NIANG VE SEMİH BASKISI

Karşılaşmaya baskılı başlayan Malatyaspor, ozellikle sağ kulvarı etkili kullanarak Fenerbahçe kalesinde etkili pozisyonlar yakaladı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Malatyaspor, dakikalar 6'yi gösterdiği Recep ile gole çok yaklaştı ancak kaleci Mert kalesinde adeta devleşti. Dakikalar ilerledikçe oyundaki ağırlığını hissettirmeye başlayan Malatyaspor, orta alanın da kontrolünü eline geçirerek oyunuFenerbahçe kalesini yıktı. Sahada adeta bir yabancı gibi kalan Fenerbahçe ise Niang ve Semih ile rakip kalede gol denemelerinde bulundu ancak tabeladaki skor değişmedi.

OKAN VE LUGANO

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Malatyaspor, maçın başından bu yana etkili kullandigi sağ kulvarda organize bir atak geliştirdi. Malatyaspor'da Recep sağdan topla ceza sahasına girdikten sonra pas vermek istedi. Araya girerek topu kornere atmak isteyen Okan, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi, Fenebahçe buz kesti... Bu golden tam iki dakika sonra Lugano rakip yarı alandaki karambolden iyi yararlandı ve meşin yuvarlağı ağlara göndererek sarı-lacivertli takımı kabustan uyandırdı. İlk yarının son dakikalarında iki takımın da dengeyi bozma çabaları sonuç vermedi ve tabeladaki skor 1-1'e kilitlendi.

BUZ KESEN BİR FENERBAHÇE

Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Fenerbahçe risk alarak rakip kaleye fazla adamla hücum etmeye başladı. Bu dakikalardaoldukça katı bir savunma anlayışı ile Fenerbahçe akınlarına set ören Malatyaspor savunması özverili performansıyla alkış topladı. İlerleyen dakikalar, Aykut Kocaman'ın hamlelerini de beraberinde getirdi. Kocaman, Okan-Özer ve Stoch-Uğur Boral değişiklikleriyle oyuna müdahale etti.

Yapılan değişikliklerin de etkisiyle oyuna ağırlığını koyan ve kanat organizasyonlarıyla rakip kaleye yuklenenFenerbahçe savunma kurgusunda da açıklar vermeye başladı. İşte bu anlardan birinde Yeni Malatyaspor, 74. dakikada Cem ile golü buldu ve skor bir anda 2-1 oldu. Maçta atılan gollere futbolcular kadar buzlu zemin de damga vurdu. Kalan dakikalardaFenerbahçe'nin tabeladaki skoru değiştirme çabaları sonuç vermedi Yeni Malatyaspor karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı 

Etiketler :