Fenerbahçe artık haberde de zirvede

Fenerbahçe artık haberde de zirvede

Spor sayfaları Mart ayında yoğun bir gündemle doluydu. Medya Takip Şirketi Interpress’in basında çıkan haber ve yazılarını kapsayan araştırmasına göre, geçtiğimiz ayın sporun gündemindeki kulüp bu defa Fenerbahçe oldu.

Futbolda ikinci yarının başlamasıyla birlikte büyük bir çıkışa geçen sarı-lacivertli takım, diğer branşlarda aldığı başarılı sonuçlarla yazılı basında 7 bin 89 haberle gündeme geldi. Beşiktaş 6 bin 828 haberle ikinci, Galatasaray ise 6 bin 620 haberle üçüncü sırada yer alırken, Trabzonspor ve Bursaspor ilk beş içinde kendilerine yer buldular. Bu sezon başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor ve Kayserispor’da Anadolu takımları içinde geçtiğimiz ay haberde ön plana çıkan kulüpler oldular.

 

Ayın en popüler sporcusu Beşiktaş’lı Guti

 

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ilederginin incelendiğiInterpress’in raporunda, en popüler sporcu listesinde Beşiktaş’ın İspanyol yıldızı Guti Hernandez zirvenin yeni sahibi oldu. Siyah-beyazlı takımın kaptanı basında isminin geçtiği bin 96 haberle ilk sırada yer aldı. Fenerbahçe’nin Brazilyalı futbolcusu Alex de Souza, hakkında çıkan bin 27 haberle ikinci olurken, Beşiktaş’ın devre arasında transfer ettiği Portekizli santrafor Hugo Almeida isminin geçtiği 871 haberle üçüncü sarıyı aldı. Siyah-beyazlı takımın bir diğer Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma ise 794 haberle dördüncü olurken, transfer haberleriyle gündemden düşmeyen Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Bobo  690 haberle beşinci sırada yer aldı.

 

Adnan Polat, en çok haber olan başkan

 

Medya Takip ŞirketiInterpress’in araştırmasında, spor kulüpleri başkanları arasında Mart ayı Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın için sıkıntılı geçtiğini ortaya çıkardı. Sarı-kırmızılı takımın aldığı başarısız sonuçlar ve Teknik Direktör Hagi ile yolların ayrılmasının ardından yaşanan olaylı mali kongre sonrası Polat, hakkında çıkan bin 73 haberle yazılı basında en çok ismi geçen kulüp başkanı oldu. İkinci sırayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım alırken, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’de üçüncü, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören dördüncü sırayı aldı.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :