Fenerbahçe camiası ayağa kalktı

Fenerbahçe camiası ayağa kalktı

İlginçtir, kamuoyunu aydınlatma amacıyla yapılan duyuruda, Robinho ile anlaşmaya varıldığı iddiası değil, para miktarı yalanlandı.

Gazetelerde bir Beşiktaş yöneticisi kaynak gösterilerek, Fenerbahçe’nin Robinho ile anlaştığı haberi yer almıştı.

Haber gündeme bomba gibi düştü, sarı lacivertlilerin Brezilyalı futbolcunun bonservisini 26 milyon dolara satın alacağını iddia edildi.

Fenerbahçe Kulübü bunun üzerine bir açıklama yaptı.

İlginçtir, kamuoyunu aydınlatma amacıyla yapılan duyuruda, Robinho ile anlaşmaya varıldığı iddiası değil, para miktarı yalanlandı. Fenerbahçe Kulübü’nün resmi sitesinde yer alan açıklama aynen şöyle:

Fiyat dengeleri bozar

“Bugün (dün) basında Beşiktaşlı bir yöneticinin açıklamalarına atfen Manchester City takımının futbolcusu Robinho ile kulübümüzün 26 milyon Euro karşılığında anlaşma sağladığına dair haberler yer almaktadır. Söz konusu futbolcu için bahsi geçen rakamlar kulübümüzün geleceğini riske edecek boyutta olduğu gibi takım içi dengeleri de telafisi imkansız şekilde bozacak boyuttadır. Yönetimimizin transfere bakışı günü kurtarmak ya da popüler olmak düşüncesinden uzak olup önceliğimiz kulübümüzün menfaatidir ve yarınlarıdır.”

Adalı ne demişti?

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı Robinho ile ilgili şunları söylemişti:

“Robinho’nun transferi için aylarca uğraş verdik. Önce kiralık istedik, ‘evet’ dediler; fakat sonra vazgeçtiler ve 27 milyon Euro bonservis istediler. Kulübe o parayı versek, bir o kadar da Robinho’ya ödenecekti. Dengelerimiz alt üst olacağından vazgeçtik. Biz macera aramıyoruz. Bütçemize en uygun yıldızı almak için uğraşıyoruz. Fakat bu süreçte öğrendik ki; Fenerbahçe, Robinho ile bu rakamlara anlaşmış...”

Etiketler :