Fenerbahçe'ye yardım topluyoruz diye dolandırdılar

Fenerbahçe'ye yardım topluyoruz diye dolandırdılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın Facebook hesabını ele geçiren korsanlar, "Milletvekili olarak Fenerbahçe’ye yardım topluyorum. Siz de para gönderin" dedi...

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın Facebook hesabını ele geçiren korsanlar, milletvekilinin Facebook arkadaşlarını ‘Milletvekili olarak Fenerbahçe’ye yardım topluyorum. Siz de para gönderin’ diyerek dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın listesinde 5 bin 670 kişi bulunan Facebook 2 gün önce korsan ya da korsanlar tarafından ele geçirildi. Milletvekilinin hesabına giren korsan, milletvekilinin listesinde bulunan kişilerle sohbet bölümünden mesajlaşmaya başladı.

FENERBAHÇE’YE YARDIM TOPLUYORUZ DİYE DOLANDIRDILAR
Fenerbahçe’nin zor günler geçirdiğini paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen korsan, mesajlarında, “Ben Fanatik Fenerbahçeliyim. Ben milletvekili olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yardım topluyorum. Siz de bir şeyler verin. Bu hesaba gönderin.” dedi. Sohbetlerinde hesap numarası veren korsan, vekilin Facebook’daki üyelerinden 50 ile bin TL arasında değişen para talep etti. Korsanın bu yöntemle yaklaşık 50 kişinin parasını aldığı öğrenildi.

OLAYI GAZETECİ FARK ETTİ
OLAY Korsanların yerel yayın yapan Tekirdağ Kent Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Şen’den de para istemesi üzerine ortaya çıktı. Öztrak’ın Facebook hesabından para istediğini belirten Gazeteci Şen, “Milletvekilimiz Faik bey beden Fenerbahçe için para göndermemi istedi. Bende Faik beyin para istemeyeceğini düşünerek milletvekilimizi aradım. Oda Facebook’unun korsanlar tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyledi.” dedi.

ÖZTRAK: “ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”
Facebook hesabının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ele geçirildiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Facebook hesabımı birileri çalmış. Çok sayıda listemde ekli olan kişileri Fenerbahçe’ye yardım adı altında dolandırmışlar. 4- 5 arkadaşım telefonla aradı olayı onlardan öğrendim. Ben tanıdığım arkadaşları arayarak verilen hesaplara para yatırmamalarını söyledim. Beni tanıyanlar para istemeyeceğimi bilir. Konu ile ilgili olarak şikayet dilekçem hazır. Hafta sonu olduğu için şikayetçi olamadım. Pazartesi savcılığa şikayet dilekçemi ileteceğim.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.