Galatasaray'ın şampiyonluğu tehlikede

Galatasaray'ın şampiyonluğu tehlikede

2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçı için bir kamu görevlisinin Savcı Mehmet Berk'e mektup yazdığı ortaya çıktı.

CHP Milletvekili Bülent Tezcan, 2006’daki Denizli-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir kamu görevlisinin gizli tanık olmak için şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk’e mektup gönderdiğini ortaya çıkardı...

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2005-06 sezonunun son haftasında oynanan Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili soruşturmanın ne aşamada olduğunu sordu. Bir kamu görevlisinin, şike-teşvik primi soruşturmasını başlatan savcı Mehmet Berk’e 16 Mart 2012’de mektup yazdığını belirten Tezcan, “Burada iddia edilen şey 2006 yılında Denizlispor’a teşvik verilerek o dönemde Galatasaray’ın şampiyon olmasının önünün açıldığı iddiasıdır, iddia budur” dedi.

Bülent Tezcan sözkonusu kamu görevlisinin, savcı Berk’e yazdığı mektubu basına dağıttı. 2006’daki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili birçok iddianın konuşulduğunu hatırlatan Tezcan şunları söyledi:

“Savcı Mehmet Berk önce bu kamu görevlisini aramış, bu kişiden 2006’daki maçla ilgili bilgileri olduğunu, şike iddialarıyla ilgili bilgileri olduğunu öğrenmiş, tanıklık yapmasını istemiş, ancak kamu görevlisi 23 yıllık görevi nedeniyle sonradan belirli kesimlerin hışmının üzerine toplanacağı korkusuyla tanıklık yapmaktan çekinmiş. 2006’da Denizli Belediye Başkanı olan ve şimdi de Denizli Milletvekili olan Sayın Nihat Zeybekçi’nin mobing uygulaması ile karşı karşıya olduğunu iddia etmiştir. Bu yaşadıklarından sonra tanıklık yapmaya karar vermiş ve savcı Mehmet Berk’e sözünü ettiğim mektubu göndermiştir.”

Tezcan, “Bu kişinin sözünü ettiği Denizlispor-Fenerbahçe maçı öncesinde ve sonrasında neler yaşanmıştır? Bu yaşananlarda Denizli Belediyesi’nin ve yetkililerinin dahli nedir? O zamanki Denizli Belediye Başkanı bu olayın neresindedir” sorularını yöneltti.

star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.