Fenerbahçe'den sert tepki

Fenerbahçe'den sert tepki

Futbol Federasyonu'nun şikeye karışan takımlara puan silme cezası önereceği öğrenilirken, Fenerbahçe yöneticisi Nihat Özdemir bu karara sert tepki gösterdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, dün UEFA'daki toplantının ardından bugün de Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi. 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Spor Toto Süper Lig takımları yöneticilerinin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, müsabakaların sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiillerle ilgili, minumum 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, ayrıca bu eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılmasına, diğer taraftan suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin UEFA kupalarına katılmamalarıyla ilgili, federasyon başkanının 26 Ocak'ta yapılacak TFF Genel Kurulu'nda önerge vereceğini söyledi. Akıncıoğlu, eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise geri alınacağını sözlerine ekledi. Kulüpler Birliği'yle yapılan toplantıdan çıkan sonuca göre düşme cezası getiren 58. madde değişmeyecek. Genel Kurul'da kulüplerin önerisiyle bir kereliğine uygulanmayacak. Şike veya teşvikle suçlanan takımlara play-off'a kadar puan silme cezası çıkacak. Bunun yanı sıra para cezası ve Avrupa kupalarında men cezası da verilecek.

FENERBAHÇE CEPHESİNDEN SERT TEPKİ

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Spor Toto Süper Lig kulüpleri yöneticilerinin gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ''Biz herhangi bir şekilde, herhangi bir yolla Fenerbahçe'den yarım puan dahi kesilmesi, para cezası verilmesi veya UEFA'nın federasyona dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz''

Nihat Özdemir, toplantılarda konuşulanlar burada kalacak diye sözleştikleri halde konuşulanların dışarı sızmasına tepki gösterdi.

Biz, puan silinmesi, para cezası verilmesi, UEFA'nın TFF'ye dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz. Biz suçsuz olduğumuza inanıyoruz. Bunun böyle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Bir yarım puan veya puan cezası kesme, para cezası verme gibi cezaların, 26 Ocak'taki genel kurulda konuşulmasına gerek yoktur. Fenerbahçe olarak 58. madde değişmesin, TFF bu maddeyi uygulasın. Kimin suçlu olduğuna inanıyorsa, savunmaları alınarak gerekli kararı versin.

Fenerbahçe asbaşkanı Ali Koç ta toplantı çıkışında şunları söyledi: "Her şey F.Bahçe üzerinden kurgulanıyor. Biz savunma ve müdafaa hakkımızı kullanmamışken, ki 8 kulübün adı geçerken; F.Bahçe'nin ön planda tutulmamasını istiyoruz. Adil bir savunma için TFF'nin bize destek olmasını rica ettik. F.Bahçe olarak genel kurulun gereksiz olduğunu, 58. maddenin değişmemesi gerektiğini söyledik. Yine aynı şeyi ifade ediyoruz. Ne zaman UEFA olayı gündeme gelse, bizim öne atılmamıza şahit oluyoruz. UEFA'nın topa bu kadar girmesinin nedeninin farklı olduğunu, Cornu'nun ifadesini geri çekmesi; bunu yalanlamak değildir. Söylemek istediğimiz, kendi iç işlerimiz olmasına rağmen, UEFA'nın niye bu kadar müdahale etmek istediğinin altında yatanların araştırılması gerekmektedir"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.