Fenerbahçe-Galatasaray 2-0

Fenerbahçe-Galatasaray 2-0

Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı Kadıköy'de konuk etti. Sarı Lacivertliler ezeli rakibini 2-0 mağlup etti. Mücadele Rotaheber.com farkıyla...

Spor Toto Süper Ligin 11. haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Türk futbolunun iki lokomotifi zıt kardeşlerinin maçı kıran kırana geçti. Sahada sakatlıkların çok olduğu, düşenin yerden kalkamadağı kıran kırana bir karşılaşma Kadıköy'de sergilendi. Lider Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı evine eli boş gönderdi ve 6 puanlık farkı 9'a çıkardı. Maçta golleri 23. dakika penaltıdan Emre Belözoğlu, 66. dakikada Cristian Baroni attı. Galatasaray 90. dakikada Melo ile penaltı kaçırdı...
 
 
FENERBAHÇE - GALATASARAY 2-0 (MAÇ SONUCU)
 
STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 19:00
HAKEM: Bülent Yıldırım
YAYIN: Lig TV
 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Egemen, Bruno Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Cristian, Kuyt, Sow, Webo
YEDEKLER: Mert, Bekir, Selçuk, Hasan Ali, Emenike, Mehmet Topuz, Salih
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
 
GALATASARAYEray, Eboue, Semih, Chedjou, Dany, Ceyhun, Melo, Selçuk, Bruma, Drogba, Burak Yılmaz
YEDEKLER: Aykut, Aydın, Umut, Yekta, Engin, Emre, Sabri
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da sakatlıkları bulunan kaleci Fernando Muslera ve Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder forma giyemedi. Ligde geçen hafta oynanan Torku Konyaspor maçında geçirdikleri sakatlık sonrası UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag mücadelesinde görev alamayan Muslera ve Sneijder, Fenerbahçe derbisinde de kadroda bulunmadı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı yeni geçen Hakan Balta ile yabancı sınırlamasına takılan Albert Riera ve Nordin Amrabat'ın yanı sıra tedavilerine devam edilen Gökhan Zan ve Hamit Altıntop da kadroda yer almadı.
 
KHAG MAÇINA GÖRE İLK 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK
 
Galatasaray, Fenerbahçe karşısına son oynadığı Kopenhag maçının kadrosuna göre, ilk 11'de 2 değişiklikle çıktı. Teknik direktör Roberto Mancini, Danimarka temsilcisi karşısında savunmanın solunda görev verdiği Riera'yı kadroya almazken, bu oyuncunun yerine Dany Nounkeu'yu oynattı. Kopenhag maçında ilk 11'de yer alan Aydın Yılmaz'ı da yedeğe çeken Mancini, bu futbolcunun yerine ise savunmaya dönük orta saha oyuncusuCeyhun Gülselam ile maça başlamayı tercih etti.
 
KALE, ERAY İŞCAN'A EMANET
 
Galatasaray'da Muslera'nın yokluğunda Fenerbahçe karşısında kaleyi 22 yaşındaki Eray İşcan korudu. Sarı-kırmızılı takımın hafta içinde Kopenhag ile oynadığı maçta görev yapan genç kaleci, kariyerindeki ilk derbiye Fenerbahçe karşısında çıktı. Geçen sezon iki resmi karşılaşmada görev yapan Eray İşcan, bu sezon da ligde Türk Telekom Arena'da 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçında forma giymişti. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan 3. kaleci Ufuk Ceylan da kadroda bulunmazken, Aykut Erçetin yedek kaleci olarak 18 kişilik kadroda yer aldı.
 
MANCİNİ'NİN İLK DERBİSİ
 
Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Fenerbahçe karşılaşmasıyla Spor Toto Süper Lig'deki ilk derbisine çıktı. Görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in yerine sarı-kırmızılı takımın başına getirilen İtalyan teknik adam, şu ana kadar Süper Lig'de 4 maçta görev yaptı.
 
ERAY, BRUMA VE CEYHUN'UN DERBİ HEYECANI
 
Galatasaray'da 3 futbolcu , Fenerbahçe karşısında ilk kez bir derbi maçına çıktı. Sarı-kırmızılarda kaleci Eray İşcan, sezon başında kadroya dahil edilen Bruma ile takımda üçüncü sezonunu geçiren Ceyhun Gülselam ilk kez sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe karşısında görev yaptı.
 
GALATASARAY TARAFTARI YOK
 
Galatasaray, Kadıköy'de derbi maçta taraftarlarından yoksun mücadele etti. Sezon başında alınan karar gereği sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmaya alınmadı. 
 
GALATASARAYLI FUTBOLCULARA TEPKİ
 
Fenerbahçeli taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan Galatasarayfutbolculara tepki gösterdi. Sarı-kırmızılıları yuhalayarak kötü tezahüratta bulunan taraftarlar, kalecilerin ısındığı alana da maytaplar attı.
 
Rahatsızlığı nedeniyle hafta içi iki kalp damarına stent takılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide takımının başında sahada yer aldı. 
 
YANAL DERBİYE ÇIKTI
 
Tedavisi nedeniyle bir gece hastanede tutulduktan sonra dün öğle saatlerinde taburcu edilip antrenmana katılan Yanal, bu akşam da takımıyla derbiye çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, karşılaşma öncesi Galatasaray soyunma odasının önüne giderek, teknik direktör Roberto Mancini ile görüştü. Yanal'ın, rahatsızlığı nedeniyle hastanede bulunduğu sırada kendisine telefonla geçmiş olsun mesajı gönderen İtalyan teknik adama, teşekkür ettiği bildirildi. Mancini maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada Ersun Yanal'ın ziyaretiyle ilgili, "Bence burada en önemlisi Ersun hocanın sağlıklı bir şekilde takımının başında olması. Kendisi soyunma odamıza geldi. Onun burada olmasına sevindim" ifadelerini kullandı.  Galatasarayfutbolcular Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, maç başlamadan Yanal'ın yanına giderek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 
 
MEİRELES KADRODA YOK
 
Teknik direktör Yanal, sakatlığı geçen Raul Meireles'i kadroya almayıp, orta alanda Emre Belözoğlu'na görev verdi. Yanal, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli takımın son 4 lig maçında forma giyemeyen, tedavisinin ardından geçen haftadan itibaren takımla çalışmalara başlayan Portekizli futbolcuyu, Galatasaray mücadelesinde 18 kişilik kadronun dışında bırakırken, bu futbolcunun yerine orta alandaki tercihini Emre'den yana kullandı. Ligde geçen hafta Bursaspor mücadelesine yedek başlayan ve ikinci yarıda oyuna giren Emre Belözoğlu, Alper Potuk'un yokluğunda derbide 11'de sahaya çıktı. 
 
GÖKHAN GÖNÜL 3 HAFTA SONRA 11'DE
 
Sakatlığı nedeniyle son 3 lig maçında forma giyemeyen Gökhan Gönül, Galatasaray karşısında takımdaki yerini aldı. Gökhan'ın yokluğunda 3 haftadır savunmanın sağında görev yapan Mehmet Topuz ise, derbide yedekler arasında kaldı.  Sarı-lacivertli takımda sarı kart cezalısı Alper Potuk yer almazken, yabancı kontenjanına takılan isimler Meireles'in yanı sıra; Yobo, Kadlec ve Holmen oldu. 
 
EMENİKE'NİN YERİNE WEBO
 
Teknik direktör Yanal, forvet hattındaki tercihini Webo'dan yana kullandı. Ligde son iki hafta mücadelesinde Emenike'ye ilk 11'de şans tanıyan Yanal, Galatasaray mücadelesinde bu futbolcuyu yedekler arasında tutarken, iki haftadır maçlara yedek başlayan Webo takıma girdi. 
 
TARAFTAR KADIKÖY'E AKIN ETTİ
 
Süper Lig'deki yarışı lider götüren Fenerbahçe'nin taraftarları derbiye büyük ilgi gösterirken, erken saatlerden itibaren stat çevresinde büyük hareketlilik yaşandı. 
 
Derbi maç için Kadıköy ve çevresine adeta akın eden taraftarlar, maç saatine kadar vakit geçirip, daha sonra stada geldiler. Çeşitli bölgelerde toplanarak tezahüratlar yapıp meşaleler yakan sarı-lacivertliler, maçın heyecanını erken saatlerden itibaren yaşamaya başladı. 
 
STATTA 10 KASIM ANMASI
 
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yılı dolayısıyla stadın maraton tribününe, "Atamızı saygıyla anıyoruz" pankartı asıldı. Stat hoparlörlerinden 10. Yıl Marşı çalınırken skor ekranında da dalgalanan Türk Bayrağı görüntüleri yayınlandı. Sarı-lacivertli taraftarlar marşın ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde bağırdılar.  Karşılaşma öncesi seremoni sırasında kale arkası tribünlerde dev boyutta sarı-lacivertli bayraklar, maraton üst tribünde de Türk Bayrağı açıldı.
 
ÇOK SAYIDA TARAFTAR BİLET ARADI
 
Karşılaşma öncesi stat çevresinde bilet arayan taraftarlar dikkat çekti. Bileti olmadığı halde, bilet bulma umuduyla stat çevresine gelen çok sayıda taraftarın, maç saatine kadar çevredeki taraftar gruplarına fazladan bilet sorduğu görüldü. 
 
DEV DERBİYE MEDYANIN İLGİSİ DE BÜYÜK OLDU
 
Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesine, medyanın ilgisi de büyük oldu. Karşılaşmayı 265'i yerli 12'si yabancı olmak üzere toplam 277 medya mensubu takip etti. İslam Çupi Basın Tribünü'nde büyük yoğunluk yaşandı. 
 
NOTLAR
- Karşılaşma öncesi yapılan anonslarda yoğunluğu artan Migros kale arkası tribünündeki taraftarlardan, boş olan misafir seyirci tribününe geçmeleri istendi. Karşılaşmayı Galatasaray taraftarları stattan izleyemediği için, misafir seyirciler için ayrılan tribüne de Fenerbahçeli taraftarlar geçti. 
 
- Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde Spor Toto Süper Lig'in kış topu ilk kez kullanıldı. 
 
- Karşılaşmayı Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic de takip etti. 
 
- Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı oyuncuları da dev derbiyi tribünden izlediler.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.