Savcı'dan Fenerbahçelilere tutuklama talebi

Savcı'dan Fenerbahçelilere tutuklama talebi

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların ardından yargılanan 47 kişi hakkında savcı tutuklama talep etti.

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından çıkan olaylara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak Kadıköy Adliyesi'ne gönderilen 48 kişi, savcılıkça, ''polise mukavemet'', ''kamu malına zarar vermek'' ve ''toplumda infial yaratmak'' suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

"DÜĞÜNÜMÜN DAVETİYELERİNİ DAĞITACAKTIM"

Zanlıların çoğunun suçlamaları kabul etmedikleri polis ifadelerinde ilginç ayrıntılar otaya çıktı. İndikleri saha içinde gözaltına alınan zanlılardan birinin, "Düğünümün davetiyelerini getirmiştim. Sahada onları dağıtacaktım", bir başka birinin, "Federasyon yetkililerine Galatasaray'a burada kupa vermemelerini söyleyip çıkacaktım" birinin de, "Futbolculara forma imzalatıp çıkacaktım" şeklinde bahaneler öne sürdükleri öğrenildi. Bu arada, olaylarda yetersiz kaldıkları ve orantısız güç kullandıkları yönünde eleştirilen polis, kendini savunmak için güvenlik ve polis kamerası görüntülerini basına dağıttı.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Ekipleri, olayları gösteren kamera görüntülerini incelemeyi sürdürüyor. Görüntülerden olaylara karıştığı tespit edilen kişilerin gözaltına alınacakları öğrenildi. Bu arada, olaylarda yetersiz kaldıkları ve orantısız güç kullandıkları yönünde eleştirilen polis, kendini savunmak için güvenlik ve polis kamerası görüntülerini basına dağıttı.

OLAYLAR KAMERADA

Polis ve güvenlik kamelarına yansıyan görüntülerde taraftarların sahaya girip ortalığı savaş alanına çevirmesi yer alıyor. Ayrıca bir benzin istasyonu önünde iki polis aracının ters çevrilip yakılmak istenmesi de dağıtılan görüntüler arasında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.