Ligde sonuçlar ve puan durumu

Ligde sonuçlar ve puan durumu

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın son maçında Gaziantepspor'u 3-1 yenen Fenerbahçe, 2. sıradaki yerini korudu. İşte haftanın görünümü..

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada, Gaziantepspor 12. dakikada Bekir Ozan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Maçın tek kırmızı kartını 45 1'de 2. sarı kartla oyun dışı kalan Gaziantepsporlu Kerim Zengin gördü. İlk yarı konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda daha çok gol pozisyonuna giren sarı-lacivertli ekip, önce 76. dakikada Stoch'un attığı golle 1-1'lik eşitliği yakaladı, hemen ardından 77. dakikada Cristian ile 2-1 öne geçti. Fenerbahçe'nin son golü 90 2'de Mehmet Topuz'dan geldi ve Fenerbahçe, maçtan 3-1 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı.

Sarı-lacivertli ekip böylece puanını 39'a çıkardı ve lider Galatasaray'ın ardından bu hafta da 2. sırada yer aldı.

Ligde dün Galatasaray, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Samsunspor'u 4-2 yenerek, puanını 43'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızı ekip, 22. ve 32. dakikalarda Samsunsporlu Ekigho'nun golleriyle 2-0 geriye düştü. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıya çok iyi başlayan Galatasaray, devrenin hemen başında 51. dakikada Semih'in attığı golle durumu 2-1'e getirdi. Sarı-kırmızılılar, 70. dakikada Selçuk ile skoru eşitlerken (2-2), 78. dakikada Baros ve 84. dakikada Sercan'ın attığı gollerle 4-2 galip geldi.

Beşiktaş, Ankaragücü deplasmanında iyi bir performans sergilemesine rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı. Siyah-beyazlılar, 0-0'lık sonuçla bir puana razı oldu ve haftayı, 36 puanla 3. sırada tamamladı.

Trabzonspor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u, Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yendi ve 30 puanla 5. sırada yer aldı.

Bursaspor da konuk ettiği Mersin İdmanyurdu'nu uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 yendi. Bursaspor'un golünü 90 4. dakikasında Batalla kaydetti ve yeşil-beyazlı ekip, haftayı 3 puanla kapamayı başardı.

Ligdeki diğer karşılaşmalarda ise Medical Park Antalyapor, Kayserispor'u 1-0, Kardemir Karabükspor da Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Medical Park Antalyaspor'un tek golü Necati'den geldi. Kardemir Karabükspor da Shelton ve Mustafa Sarp takımının gollerini kaydederken, Gençlerbirliği'nin tek golünü ise Tum ağlara gönderdi.

Ligde ayrıca Manisaspor ile Orduspor 0-0, Eskişehirspor ile Sivasspor da 1-1 berabere kaldı ve birer puan aldılar. Kamara Eskişehirspor'un golünü kaydederken, Sivasspor'un golü de uzatma bölümünde Pedriel'den geldi.

Toplam 19 golün atıldığı 19. haftada, 4 maçı evsahibi, 2 mücedeleyi deplasman takımları kazandı. 3 müsabaka da berabere tamamlandı.

Gol krallığı yarışında ise Trabzonsporlu Burak 19 golle liderliğini sürdürdü. Gençlerbirliği'nden Tum 8 gol, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Webo ve Manisasporlu Isaac 7'şer golle genç golcüyü izledi.

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın maç sonuçları, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

-19. hafta maç sonuçları-

Bursaspor-Mersin İdmanyurdu......................: 1-0

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor.....: 0-2

Samsunspor-Galatasaray...........................: 2-4

Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği..............: 2-1

Manisaspor-Orduspor..............................: 0-0

Medical Park Antalyaspor-Kayserispor.............: 1-0

Eskişehirspor-Sivasspor..........................: 1-1

Ankaragücü-Beşiktaş..............................: 0-0

Fenerbahçe-Gaziantepspor.........................: 3-1

-Puan durumu-

kullan

-Gelecek haftanın programı-

Gençlerbirliği-Eskişehirspor, Galatasaray-Kardemir Karabükspor, Sivasspor-Ankaragücü, Orduspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu-Medical Park Antalyaspor, Trabzonspor-Samsunspor, Beşiktaş-Bursaspor, Manisaspor-Fenerbahçe, Kayserispor-Gaziantepspor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.