Fenerbahçe iki şok haberle sarsıldı

Fenerbahçe iki şok haberle sarsıldı

Güiza'dan sonra, sakat olduğu için Gaziantep'e götürülmeyen Brezilyalı yıldızın da Galatasaray derbisinde oynayamayacak olması moralleri bozdu.

Gençlerbirliği ile oynanan maçın ardından geçtiğimiz perşembe günü yapılan antrenmanda sağ arka alt adalesinde ağrı hissedince çalışmayı yarıda bırakan Kaptan Alex’in sakatlığı beklenenden ciddi çıktı.

Alex ve Güiza'dan şok haber
8 yapan Kanarya’yı taşıyan ikiliden gelen sakatlık haberi camiada sıkıntıya yol açtı

Fenerbahçe'nin yıldızları sakata geldi. Sarı-lacivertlilerin 8’de 8’lik müthiş başlangıç rekoru n kırmasında büyük rolü olan Alex ve Güiza’nın ’Korku tüneli’ olarak görülen G.Antep, S.Bükreş ve G.Saray maçları öncesi sakatlıkları camiada şok etkisi yarattı. Bu zorlu maç trafiğine iki yıldızından mahrum olarak girecek Kanarya’da teknik direktör Daum’un oyun planları altüst oldu.

Dün yapılan kontroller sonrası iki yıldızın da baldırında tespit edilen yırtıkların ciddi olması Daum’u derin düşüncelere itti. Her ne pahasına olursa olsun Kaptan’dan yararlanmak isteyen Alman çalıştırıcı, sağlık ekibinden gelen raporlar sonrası bu fikrinden vazgeçti. Çünkü 10 numaranın sağ alt baldırındaki yırtığın, risk alınması halinde daha da büyüyeceği, bu durumun da daha kötü sonuçlar doğurabileceği ortaya çıktı.

10 gündür takımla antrenmana çıkmayan ve tesislerde tedavi olan Brezilyalı yıldız, Gaziantep deplasmanına götürülmedi. Bu, beklenen bir durumdu.

Beklenmeyense, Fenerbahçe Kaptanı’nın, önümüzdeki hafta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak Galatasaray derbisinde de forma giyemeyecek olmasıydı.

Geçen sezon Sarı-Kırmızılı ekiple her iki yarıda oynanan maçlarda da yer alamayan Alex, bir kez daha aynı akıbete uğradı. Bu arada İspanya Milli Takımı antrenmanında sakatlanan Güiza’yı derbiye yetiştirme çabalarının da sonuç vermediği belirlendi.

Yük Semih'e kaldı!
G.Saray derbisinde oynamayı çok istediğini her fırsatta yineleyen Alex’i kesin olarak 3 maç oynatmayı düşünmeyen teknik heyet, Güiza’yı da aynı şekilde dinlendirecek. Okçu’nun sağ arka adalesindeki yırtığın derin olması, bu futbolcunun en az 3 maç oynamayacağını kesinleştirdi. Bu şartlar altında hücum yükü artık ‘Yedek golcü’ Semih’in omuzlarında.

Emre'nin de formu başarılı hocanın yüzünü güldürürken, bugünkü maçta Kazım, Semih’in arkasında oynayacak. M.Topuz’u sağda görevlendirecek olan Daum, sol kanadı Carlos-Vederson ikilisine emanet edecek.

Etiketler :