Fenerbahçe'den Anderson atağı

Fenerbahçe'den Anderson atağı

Orta sahaya arayışlarını sürdüren Fenerbahçe yönetimine menajerler Manchester United’in 24 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Anderson’u önerdi.

Fenerbahçe’nin orta sahasına yeni aday... Menajerler, Sarı-Lacivertli yöneticilere Manchester United’in 24 yaşındaki oyuncusu Anderson’u önerdiler. Profesyonel futbol kariyerine Brezilya’nın Gremio takımında başlayan ve 1 yıl gibi kısa bir sürede Portekiz’in Porto takımına transfer olan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, dizinden yaşadığı sakatlığa rağmen orta sahada gösterdiği performansla, İngiliz devi Manchester United’ın dikkatini çekmiş ve 2007’de Ada’ya kapağı atmıştı.

Kırmızı Şeytanlar’ın formasıyla Ada’da da Alex Ferguson’ın göz bebeği olan süratli sol ayak, burada 3 Premier Lig Şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi Kupası kaldırırken, Gremio’dan süregelen diz problemi tekrarlayınca geçtiğimiz sezonun ilk yarısını sahaya adım atamadan geçirdi. Şubat ayında tekrar sahalara dönen genç yıldız, yine de eski günlerine geri dönemeyince Manchester United’ın gözden çıkardığı oyuncular arasına girdi.

‘10 MİLYON EURO FAZLA’
İngiliz devinin Anderson için istediği ücret ise 10 milyon Euro. Sarı-Lacivertliler’de transferde son sözü söyleyen merci olan Aykut Kocaman, 10 milyon Euro’yu, oyuncunun hem performansını etkileyen sakatlığının bulunması, hem de buna paralel olarak geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamaması nedeniyle fazla bularak Anderson’un menajerliğini üstlenen Jorge Mendez’in şirketi olan Gestifute yetkililerine, “10 milyon Euro çok fazla. Oyuncu gayet iyi ve beğenilmeyecek gibi değil, ancak eksilerine baktığımızda bu paranın kulübümüz için abartı bir ücret olduğunu düşünüyorum” dediği, bu nedenle de transferde herhangi somut bir adımın ücrette indirime gidilmediği surette atılmayacağı kulislerde konuşulan bir detay olarak göze çarpıyor.

İKİ YILDIZ İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Kendisine önerilen Anderson teklifi üzerinde düşünen ancak ücrette mutlak surette indirime gidilmesini isteyen Fenerbahçe’de, Nuri Şahin’i ikna çabaları da sürüyor. Yönetimin ısrarla “İlgilenmiyoruz” dediği milli orta saha Fenerbahçe’den daha çok Premier Lig’deki taliplileri Liverpool ve Arsenal’e öncelik verirken, Sarı-Lacivertliler konuyla ilgili pusuda bekliyor.

Kanarya’nın pusuda beklediği bir başka orta saha ise, transfer dönemi başladığından bu yana yakından takip edilen Tino Costa. Valencia’nın aynı bölgeden 2 oyuncu satması nedeniyle elden çıkarmayı düşünmediği Costa konusunda, kapıyı 10 milyon Euro’dan açtığı belirtilirken, Fenerbahçe bu noktada da tok alıcıyı oynuyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.