FENERBAHÇE'DEN FRANSIZ DEVRİMİ

FENERBAHÇE'DEN FRANSIZ DEVRİMİ

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe, Marsilya'yı Bekir'in muhteşem röveşata golüyle mağlup etti ve grubu lider olarak bitirmeyi garantiledi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe, Fransa'nın Marsilya takımı ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Karşılaşma düşük bir tempoda başladı. Oyunu kendi sahasında kabul eden temsilcimiz Fenerbahçe, özellikle Moussa Sow ile yakaladığı kontra ataklarla gol aradı.

12. dakikada Kuyt'ungüzel ara pasına, çok iyi bir koşu yapan Sow, sağ çaprazdan ceza sahasına girmek üzereyken düşürüldü. Lucas Mendes, bu hareketinin ardından sarı kart gördü. Kazanılan frikikte ise topun başına geçen Cristian Baroni, etkili bir vuruş yapmasına rağmen kaleciyi geçemedi.


Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe, maçın kontrolünü de eline aldı. Orta sahada daha fazla pas yapan Sarı-lacivertliler, buna rağmen aradığı fırsatları rakip kalede bulamadı.

Marsilya, 30. dakikada çok tehlikeli oldu. Joey Barton'un pasıyla topla buluşan Andre Ayew, Amafitano ile yaptığı verkaçtan sonra savunmanın arkasına sarktı. Volkan ile karşı karşıya kalan Ganalı oyuncu, çok kötü bir vuruş yaptı ve üstten auta yolladı.

Fenerbahçe ise Caner Erkin'le 33'te gole yaklaştı. Baroni'ye pas vermek isteyen Caner, savunmanın araya girmesinden sonra topu yeniden önünde buldu. Caner'in çok sert şutunda Marsilya kalecisi Mandanda, iki hamlede güçlükle kurtardı.

İlk yarının son bölümünde Marsilya kalesinde gol arayan Fenerbahçe, 40. dakikada harika bir gol buldu. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda yine bir ön direk organizasyonu yapıldı. Gökhan Gönül'ün kafayla arka tarafa çıkardığı topu göğsüyle kontrol eden Bekir İrtegün, muhteşem bir röveşata golüyle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.


Karşılaşmanın ilk yarısı da bu golle tamamlandı ve Fenerbahçe, Bekir'in uzun süre unutulmayacak bu golüyle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarının başlama düdüğünden itibaren, ev sahibi Marsilya'nın da baskısı başladı. 48'inci dakikada Amalfitano'nun pasıyla hareketlenen Jordan Ayew, sağ çaprazdan çok etkili vurdu. Zor pozisyonda iyi uzanan Volkan, güçlükle kornere çeldi.

Bakıyı artıran Fransızlar, 58'de inanılmaz bir gol kaçırdı. Morel'in sol kanattan ortasına, arka direk dibinde yükselen Andre Ayew kafayı vurdu. Marsilya tribünleri gol diye ayağa kalktı ancak top, direği sıyırıp auta gitti. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra, Amalfitano'nun ceza sahası dışından etkili şutunu ise Volkan kornere çeldi.

İkinci yarının ilk 20 dakikasında neredeyse Fenerbahçe yarı sahasında oynanan maçta, oldukça önemli fırsatlar yakalayan Marsilya, bu pozisyonlarda Volkan Demirel'i geçemedi ve karşılaşmanın son 10 dakikasına Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile girildi.

Son bölümdeki ilk tehlikeli pozisyon, 84. dakikada Marsilya'dan geldi. Soldan gelen ortaya çıkan Volkan, yumrukla uzaklaştırmak istedi ancak bu top, ceza sahası dışındaki Joey Barton'un önüne düştü. Barton'un çok etkili şutu ise direğin yanından auta gitti. Bu pozisyondan sonra tribündeki Fenerbahçe taraftarları da rahat bir nefes aldı.

Duraklama dakikalarında da kalesinde çok tehlikeli pozisyonlar gören Fenerbahçe, buna rağmen sahadan 1-0 galip ayrıldı ve C Grubu'nu lider olarak bitirmeyi garantiledi. Sarı-lacivertliler, 5. hafta maçlarının ardından 13 puana yükseldi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.