İşte şikenin fotoğrafları

İşte şikenin fotoğrafları

F.Bahçe'nin 4 maçıyla ilgili 4 önemli belge iddianamede yer aldı

İddianamede 4 maçla ilgili 4 önemli belge

1 - İ.Akın 'gol atmama' karşılığında F.Bahçe'den 100 bin euro alıyor. Emniyette itiraf var, savcı da çekiyor.

2 - Uygun ve Ümit Karan'la 250 bin dolara anlaşıldı, bunun 150 bini teslim edilirken gece belgeleniyor.

3 - A.Güçlüler şikeyi reddedince 400 bin $'lık para aracılar arasında kavga çıkartıyor, para iadesi belgeli.

4 - İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak'a şike başarıları için Mini Cooper sözü veriyor, teslimat belgeleniyor.

Şike soruşturması ile ilgili en çok merak edilen konu tapelerin yanısıra iddianameye konacak belgelerdi. Bu konuda 403 sayfalık iddianame hazırlayan Savcı Mehmet Berk, F.Bahçe'nin 4 maçı ile ilgili teknik takip sonucu elde edilen fotoğrafları koydu.. Tapelerde ilginç olaylar dikkat çeker fotoğraflarla şikenin belgelendiği tezi iddianamede yer aldı. İşte o fotoğraflar ve suçlamalar:

1 - TURANLI, İ.AKIN'A BÖYLE PARA VERİYOR

MENAJER Yusuf Turanlı, F.Bahçe-İBB (2-0) maçında gol atmaması karşılığında yapılan anlaşma gereği 100 bin euro şike parası için Akın'la buluşuyor. Erzurumlu imama danışan Akın, fotoğrafta elinde siyah renkli çizgili poşet ile sokakta yakalanıyor. Akın emniyette şike için anlaştığını ve bu para için buluştuğunu kabul ediyor, savcılıkta ise tam tersi ifade verip olayı yalanlıyor.

2 - BÜLENT UYGUN VE KARAN'A ŞİKE PARASI

Belgeye göre 9 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir-F.Bahçe (1-3) maçından bir gün önce (8 Nisan 2011) 222 isimli gece kulübünde Ali Kıratlı, elinde poşetle yakalanıyor. Ümit Karan ve Bülent Uygun'la 250 bin dolar karşılığında anlaşan şike çetesinin paranın 150 bin dolarlık bölümünü maçtan önce Ümit Karan'a ulaştırdığı bu belgeye dayandırılıyor. 100 bin dolar da ayrıca veriliyor.

3 - 'ŞİKE PARASINI' İADE ET KAVGASI!

İddianame en önemli bölümlerinden birisi 6-0'lık F.Bahçe-A.Gücü maçı ile ilgili.. 400 bin dolar A.Gücü'ne şike parası verilmesi kararlaştırılıyor. Yavuz Ağırgöl ve Cemil Turan, Mehmet Yenice aracılığıyla A.Gücü futbolcularına teklif yapıyor ama futbolcular kabul etmiyor. Yenice ve Ağırgöl'ün 100 bin doları İlhan Ekşioğlu'na iadesi mobeseden tespit ediliyor.

4 - OLAY MİNİ COOPER İDDİANAMEDE...

İddianame göre İlhan Ekşioğlu, başarılı şike oparasyonları yaptığı için Abdullah Başak'a bir araç alma sözü veriyor. Lig bittikten sonra, 24 Mayıs'ta Ekşioğlu, alan ve verenin isimlerinin gizli tutulması şartıyla Bostancı'daki bir galeriden Başak'ın arabayı alabileceğini işaret ediyor. Bülent İşçen ve Abdullah Başak, arabayı Başak'ın kız kardeşi Ruken Başak üzerine alıyor. 4 Haziran'da Abdullah Başak arabayı teslim alıyor. Ancak Ruken Başak dava açıyor ve olay Mini Cooper 31 Ekim'de 'satılamaz' şerhi konarak iade ediliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.