Yaşa Fenerbahçe

Yaşa Fenerbahçe

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio'yu eledi; Avrupa'da ilk kez yarı finale çıkıp tarih yazdı

 

 

Yaşa Fenerbahçe... Sarı-lacivertli temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde 2-0'ın rövanşında Lazioile 1-1 berabere kaldı; Avrupa'da ilk kez yarı finale yükselip tarih yazdı. Lulic'in golüyle geriye düşen Kocaman'ın öğrencileri Caner ile cevap verdi. 15 Mayıs'taki finali hedefleyen Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi bugün (cuma) belli olacak.

 

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında İtalya'nın Laziotakımıyla yaptıkları mücadelede hasta olan Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i 11'e dahil etti.Soğuk algınlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı son çalışmaya da katılamayan Mehmet Topal, Lazio'ya karşı yedekler arasında tutulurken, orta alanda Meireles'in yanında Selçuk Şahin görev aldı. Hastalıkları bulunan diğer futbolcular Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Ziegler ise maça hazır hale gelerek, ilk 11'deki yerlerini aldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Moussa Sow'un yerine orta alanın solunda Caner Erkin görev yaptı.
Kocaman, son lig maçında Orduspor'a iki gol atan genç futbolcu Salih Uçan'ı ise yedekler arasında tuttu. Roma'ya gelen 20 kişilik kadrodan kaleci Serkan Kırıntılı ve genç futbolcu Beykan Şimşek, 18 kişilik maç kadrosunun dışında kalan isimler oldu.

İKİ EKİPTE DE 2'ŞER DEĞİŞİKLİK
Fenerbahçe ve Lazio, ilk maça göre 11'lerinde 2'şer değişiklikle rövanşa çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Sow, kadroya giremezken, Mehmet Topal hastalığı nedeniyle yedek kaldı. Bu futbolcuların yerine Selçuk Şahin ve Caner Erkin 11'de yer buldu. Ev sahibi takımda ise kırmızı kart cezalısı Onazi'nin yanı sıra Alvaro Gonzalez, ilk 11'in dışında kaldı. Bu iki oyuncunun yerine Biava ve Ledesma forma giydi. İtalyan temsilcisinde sarı kart cezalısı Mauri de kadroda yer almadı. 

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK MAÇI İZLEDİ
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Lazio-Fenerbahçemaçını izledi. Sarı-lacivertli ekibin, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında karşı karşıya geldiği mücadele için Roma'da bulunan Çiçek, protokol tribünündeki yerini aldı.

FENERBAHÇE BU SEZON AVRUPA'DA 3. KEZ SEYİRCİSİZ MAÇA ÇIKTI 
Fenerbahçe Futbol Takımı, Lazio maçıyla bu sezon Avrupa kupalarında 3. kez seyircisiz bir karşılaşmaya çıktı. Daha önce cezası nedeniyle sahasındaki BATE Borisov ve Viktoria Plzen maçlarında seyircisinden yoksun kalan sarı-lacivertliler, bu kez Lazio'nun cezası nedeniyle Roma deplasmanında boş tribünler önünde oynadı.

FENERBAHÇE'YE 250 KİŞİLİK DESTEK
Fenerbahçe'nin Lazio karşısındaki önemli mücadelesini, kulüp yönetim kurulu üyeleri ve delegasyonun yanı sıra sponsorlara verilen biletlerle tribüne girenlerle yaklaşık 250 kişi tribünden izledi.  Sponsorların biletleriyle gelenler Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla tribündeki yerlerini aldı. Taraftarlar, bayrakları sallayıp, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdi.
Bu arada, bazı yönetim kurulu üyeleri de maçı grubun içerisinde izledi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Karşılaşma için Roma Olimpiyat Stadı'nın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Maça yakın saatlerde helikopterle stat çevresi havadan da gözlendi. Maçı stattan izleyemeyen Lazio taraftarları için stadyumun kuzey tribününün arkasında dev ekran kuruldu.  Öte yandan, Lazio'nun sembolü olan bir kartal, İtalyan takımının her maçı öncesi yapılan uygulama kapsamında, karşılaşmanın başlamasından kısa süre önce basın tribününün üzerinden salıverildi. Saha kenarında hazırlanan Lazio logolu platforma konan kartal, daha sonra bakıcısı tarafından saha dışına çıkarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.